lördag 9 juni 2012

Prunus padus 'Reykur'



Så här års är Kyrkbyn insvept i en underbar doft från alla blommande häggar - för det finns verkligen MASSOR av dem här! Vackrast av alla är förståss vår relativt nyplanterade Prunus padus 'Reykur' vars krona fick sin fina form när salig Reykur kliade sig på den, en av de sista gångerna han var här hemma i Kyrkbyn. Då hade vi precis planterat den nere i tomtgränsen, mot ängen. Men förra året fick den istället flytta till hedersplatsen framför huset, där den ersatte en risig buske. Tala om standardhöjning!!!

Även Feykir kunde kanske ha fått ett träd uppkallat efter sig... Första gången han var här hemma (tillsammans med Reykur) hann jag PRECIS hindra honom från att sätta tänderna i vårt nyplanterade äppelträd. Hade jag inte varit lika snabb hade vi kanske haft ett "bonsaiäppelträd" nu. Men något Malus domesica 'Feykir' blev det alltså inte.

Med Láras förmåga att sätta tänderna i det mesta (och de flesta) borde hon ju ha stora möjligheter att gå i Reykurs fotspår! Jag har föreslagit Elisabeth att vi ska ta hem radarparet Lára och Tildra till Kyrkbyn någon gång i sommar. (Elisabeth & Ronny bor bara ett stenkast från oss.) Hon tyckte också det var en trevlig idé. Blir intressant att se vilka botaniska nyheter det kan resultera i! 

Inga kommentarer: