lördag 24 september 2011

Ridtur med sällskap

Idag fick Lára och jag sällskap av Fia, men inte på hennes Ljúfa utan på halvbrorsan Sleipnir. (Båda e Berserkur). Sylvia har fortfarande Ljúfa på träning, så Fia fick låna Sleipnir för att dämpa den värsta ridabstinensen.

Vi red in till Alviksträsk. Inledde och avslutade med trav och red tölt där emellan. Jo, en galopp uppför backen in till byn blev det också. Då lät jag Lára bestämma tempot till att börja med, vilket alltid betyder riktigt racertempo! Hon älskar verkligen att galoppera riktigt fort, så jag vill gärna låta henne göra det ibland när förutsättningarna är de rätta. Fast när hon fått blåsa ur sig det värsta började jag lägga mig i det hela, så att vi avslutade galoppsträckan med kontrollerat tempo och trevlig form.

Lára hade gärna haft en betydligt längre ridtur, men för Sleipnirs skull vände vi hemåt igen. Då passade jag på att försöka samla henne riktigt ordentligt i tölten, för att hon ändå skulle få jobba ordentligt. Kvalitet istället för kvantitet, skulle man kunna säga, om man räknar kvantiteten i antal ridna meter. Och det verkade fungera, för när vi kom tillbaka till stallet var hon rejält svettig.

Hon har gått utan exemtäcke sedan i onsdags, då jag tog hem det för tvätt. Det har ju ösregnat sedan dess, och därmed har också knotten lyst med sin frånvaro, så har låtit henne gå utan. Men fr o m natten till idag är det uppehållsväder igen, så nu åkte exemtäcket på. Det var VÄLDIGT mycket trevligare att hantera täcket nu när det var tvättat! Men den trevliga känslan lär inte bli långlivad...

Från stallet åkte jag sedan till Häst & Fritid och köpte ett nytt regntäcke till Lára i storlek 125. Feykirs 135-täcke såg ju ut som ett tält på henne! Det var dessutom 40 % rabatt - helt perfekt! Och just när jag parkerade utanför butiken ringde ett okänt nummer på mobilen. Det visade sig vara en spekulant på min fina Childeric-sadel! Hon bor i Stockholm, men visade sig ha en kompis som pluggar i Umeå, så troligen får sadeln följa med när jag åker till Umeå för att fira lillebrors 40-årsdag om ett par veckor. Vore ju skönt att få den såld så behöver jag inte fundera mer på den saken. Jag vet ju att den tyvärr aldrig kommer att passa lilla Lára.

Inga kommentarer: