fredag 1 april 2011

Stora hockeynyheter idag!

Igår var det helt avgörande match för Luleå hockey - och Johan & jag var på plats i Coop arena. Det var en otrolig stämning - fullsatt förståss - och alla i publiken hade fått en tröja i Luleås färger. Matchen var MKT spännande, målrik och precis som tidigare i slutspelet mkt jämn ända in i slutsekunderna. Men tyvärr slutade det med seger för Skellefteå - som därmed går vidare till SM-final.

Idag fick vi Lulebor dock plåster på såren - i dagens Norrbottens Kuriren (pappersupplagan) kunde man nämligen läsa att Skellefteå AIK kommer att ta över Luleå Hockey. Man måste helt enkelt slå ihop föreningarna för att ha ekonomi nog att vara med i den nya europaligan. Den nya klubben föreslås heta "Skellefteå Goldminers" så Luleå försvinner helt ur namnet. Anledningarna till det anges bl a vara att Skellefteå både har mer pengar och snyggare tröjor! Luleås supporterklubb är dock inte nöjd med förslaget: "Luleå har sålt sig... att ta västerbottningarna med i båten är som att dra ut pluggen!" Sponsorerna uppges vara splittrade över förslaget. "Det blir stökigt i VIP-restaurangen" konstaterar en LKAB-företrädare.

Själv konstaterar jag att en sammanslagning gör att vi på sätt och vis kan hävda att Luleå kom till SM-final i alla fall...!!! ;-)

Även Västerbottens Folkblad har stora hockeynyheter denna dag. De meddelar att Skellefteå AIK kommer att få spela alla hemmamatcher i SM-slutspelet i Umeå, eftersom ishallen i Skellefteå har för dålig is. (Måste vara värsta mardrömmen för varje Skellefteåsupporter!)

Inga kommentarer: