måndag 25 april 2011

Galopp, tappsko, mysigt muller och Atlikurs!


Snarfari mumsar extra hö efter vårt ridpass - hans kompisar i flocken behöver banta lite, men det behöver inte han.

Jag hade morgonfodringen i morse och det var en härlig morgon: solsken, vindstilla och nästan 10 grader redan 07.30! Medan Snarfari åt frukost mockade jag Feykirs sjukruta och pysslade med honom. Sedan red jag på ridbanan ca 40 minuter. Det kändes att Snarfari haft ledigt några dagar, för han var betydligt stelare än vanligt. Alltså blev det extra mycket igångskrittning - f f a med sidförande på volt, vilket jag upplever som det mest effektiva sättet att lösgöra honom.

Dagens "program" bestod sedan av galopp på volt - jag vill ju ta chansen att "lagra i kroppen" en massa bra galopp på volt. F f a är det på vänstervolten som det gäller för mig att göra som Atli sa: "Din kropp ska rida en volt och hästen ska följa med." Tyvärr är det så att när Feykir spänner sig så ramlar jag utåt med vikten och gör det därmed ÄNNU svårare för honom... Så nu fokuserade jag på att min kropp red på volt - så att både vikt och skänklar skulle göra sitt jobb. Nyttigt!!!

Det blev ett lite kortare ridpass än jag tänkt - för Snarfari råkade trampa av sig ena framskon. Men han gjorde det väldigt prydligt - inte en enda flisa hade lossnat från hoven. Och tack vare att han trampade av den på ridbanan och inte i hagen så var det ju lätt att hitta skon också. Sylvia lovade att kontakta vår hovslagare för att få skon på plats igen.




När jag skulle åka hemåt hade Feykir lagt sig för att sova middag. Jag tycker alltid hästarna ser så mysiga ut när de ligger så här!!! Och när jag gick närmare för att prata lite med honom och fota en bild så "mullrade" han lite åt mig! Han vet minsann hur man får matte att smälta!


Sylvia fick precis telefonsamtal från Atli som sa att han kunde komma och hålla kurs för oss 6-8 maj. Det är ju kort varsel, men eftersom det är helgen då vi tyvärr fick ställa in Midurtävlingen p g a för få anmälda så har folk förhoppningsvis inte hunnit boka in sig på annat. Fast jag hade ju hunnit det... men förhoppningsvis går det att lösa ändå... måste ju förståss också kolla med Pernilla om jag får fortsätta låna Snarfari till kursen!



3 kommentarer:

Adina sa...

Men nej! Då är jag ju också upptagen, det var inte roligt. Det hade varit jättekul att rida för Atli igen! :)

Anna sa...

Just det - du hade ju förhinder "tävlingshelgen"... Har dock inte hört det bekräftat ännu att det verkligen blir Atlikurs just denna helg så har du tur kanske det blir en annan?!

Adina sa...

Ja, vi får väl hålla tummarna så kanske ;)