måndag 28 mars 2011

Vad gör du Feykir??!!

Man behöver väl inte vara allt för skarpögd för att se vattentunnan bakom Feykir - dit vi var och varannan dag släääpar dunkar för att försäkra oss om att han alltid har rent vatten att dricka. Och vad gör Feykir? Ja, ni ser ju själva: han sörplar äckligt smältvatten! :-O När jag "grälat" lite på honom för detta sa jag tillslut uppgivet: "Du kunde väl i alla fall låta bli smutsvattnet när jag ser på?!!" Men även det var uppenbarligen för mycket begärt... I övrigt verkade han mycket tillfreds med tillvaron idag. Alla skithögar i hans "sjukruta" låg nästan på exakt samma ställe - så han verkade mest ha stått och solat idag.

Efter en periods heltidssjukskrivning är det dags för "succesiv återgång i arbete" så till att börja med jobbar jag 50 %. "Bara en halv dag - vilken baggis!" tänkte jag så kaxigt i morse. Lika bra på att överskatta min förmåga som vanligt... När det äääntligen var lunch, och jag därmed jobbat min halva dag, var jag HELT slut! Åkte hem och vilade i två timmar. Men sedan piggnade jag till tillräckligt för att åka till stallet en sväng. (Är ju fortfarande ordinerad "lätt motion utomhus dagligen")

Efter pyssel med Feykir blev det även en liten ridtur på Snarfari. Eftersom han är otränad och jag i "dålig form" är 30-35 minuter ganska lagom för oss båda! Och idag kunde jag konstatera att den gamla sanningen "aldrig rak häst" (om inte hästen är MKT välutbildad) stämmer ännu! Jag red helt enkelt öppna i alla gångarter - och så länge han höll böjningen var han trevligt lätt i handen! I skritt och trav var formen riktigt bra då också - riktig "muskelbyggarform" med sträckt överlinje! I tölten är det ju fortfarande VÄLDIGT jobbigt, så där får jag påminna om formen hela tiden.

På hemvägen ägnade vi oss dessutom åt något RIKTIGT svårt: göra halt, rygga och övergång till skritt med bibehållen eftergift. Vi har jobbat mycket med ryggningarna och där funkar det riktigt bra nu. Själva halten är värre... där vill han direkt bli hög i formen. Men vi tragglade på och tillslut blev även det bättre! Duktig kille!

Efter detta var jag rejält trött - förhoppningsvis ska jag sova gott i natt! Men först ska jag läsa lite på nätet om Pilates. Fick tips av min svägerska Susanne att hennes Pilatesinstruktör hade STORA besvär av fibromyalgi tidigare, men att dessa i princip försvunnit tack vare Pilatesträningen. Intressant! Vet att jag sett annons för en tränings-DVD som hette "Pilates för ryttare" och det låter ju som någon som skulle kunna passa mig... Googlade också på "Pilates + Luleå" och hittade flera gym som har sådana klasser. Men jag skulle helt vilja testa bara ett par gånger först - för att se om min kropp "tål" träningen - så jag kanske försöker testa hemma först. Någon fler än Sue som testat Pilates och kan berätta vad du tycker om träningsformen?

Inga kommentarer: