tisdag 22 mars 2011

Hästtaxi på isvägen!!!


De av Luleå kommun anordnade isvägarna i skärgården är MKT uppskattade - och det gäller inte minst isbanan på innerfjärdarna mellan Norra och Södra hamn samt ut till ön Gråsjälören. I söndags var vi några av alla dem som passade på att njuta av vårvädret ute på isen. Och då fick vi se en nyhet för i år: hästtaxi mellan Norra hamn och Gråsjälören!


Här närmar sig taxin hållplatsen vid Norra hamn. Det såg ut som att bänkarna var gamla kyrkbänkar - fiffigt med återvinning!



Isbanan har spolad is i mitten - för skridskoåkarna. På sidorna är det bara plogat - vilket passar bättre för dem som promenerar, åker skidor - eller åker häst! En rullstol såg vi föresten också. Det är häftigt när isen är så klar att man ser rakt ner! I o m att sprickorna däremot blir vita och ogenomskinliga kan man m h a dem se hur tjock isen är. Ca 1 meter är vår uppskattning av tjockleken. Eftersom 1 dm tjock is är tillräckligt för att bära en bil så finns det ju god marginal för alla gångtrafikanter, skid- och skridskoåkare, hundrastare, barnvagnsflanörer o s v, o s v som varje dag får isbanan att på håll se ut som en myrstig!










Inga kommentarer: