tisdag 22 mars 2011

Lätt motion utomhus

Jag är verkligen en mönsterpatient: idag har jag gjort PRECIS som doktorn sa och ägnat mig åt "lätt motion utomhus". Igår märkte jag stor skillnad sedan jag varit till stallet och pysslat med Feykir, plötsligt kändes inte allt oöverstigligt jobbigt längre. Då kom jag inte iväg till Mariebäck förrän sent på eftermiddagen, men för att förhoppningsvis få ha den positiva känslan under en större del av dagen såg jag till att åka till stallet redan på förmiddagen idag. Och det funkade!



När jag kom till stallet låg Feykir och vilade sig i solskenet! Hade inte hjärta att störa honom, så jag bestämde mig för att ägna mig åt Snarfari först och låta Feykir vila vidare. Ville inte ens mocka undan den där skithögen - för skulle jag gå in i hans lilla "sjukruta" skulle han antagligen känna sig tvungen att stiga upp - så ni får stå ut med den i bild.

Istället fick alltså Snarfari komma in och göras i ordning för en liten ridtur. Det blev bara ca 30 minuter, men det var nog ganska lagom för oss båda! Under uppvärmningen testade jag att rida serpentiner i trav längs vägen. Då upptäckte jag att han må vara stel, men när han väl "släpper" så känns han VÄLDIGT mjuk och vändbar! Det var faktiskt så att han flera gånger var nära att göra en volt i trav där på vägen! Händer aldrig med Feykir kan jag meddela...

Efter en skrittpaus tog vi oss så an tölten - och precis som igår kunde vi tölta låååånga sträckor i ren takt genom att rida öppna för vänster skänkel! I korsningen vid sjön jobbade vi med lite volter och jag red honom f f a utåtställd på volten, för att få honom att lyssna bättre på ytterskänkeln. Märker både i trav och tölt att det kan bli lite bättre på den fronten.

När vi vände hemåt igen lyckades vi prestera ännu en låååång sträcka med bra tölt! Sedan började han bli lite trött och då blev det ju svårare förståss. Varvade tölten med halt och rygga - och han var riktigt duktig på att bibehålla eftergiften i ryggningen idag!

Avslutade med trav framåt-nedåt innan jag satt av och gick tillbaka till stallet.


Har börjat ge Snarfari lite kraftfoder nu efter ridning. Bara några dl ännu, men MKT uppskattat! Han mumsade på hur länge som helst, så man skulle ha kunnat tro att han fått flera liter kraftfoder! Och jag har sällan sett så renslickad hink...!!!


När Snarfari var tillbaka i hagen var det dags att pyssla med Feykir. Nu hade han hunnit kliva upp igen, så jag vågade störa! Och "hundvalps-Feykir" kunde förståss inte låta bli att tugga på borsten när han fick chansen...!!! Jag kunde konstatera att han fortfarande har puls, men inte alls som när veterinären var här senast. Det fortsätter att gå åt rätt håll alltså - även om jag förståss skulle önska att det gick fortare! Härligt med det underbara vårvädret, det är ju betydligt trevligare att mysa med sin häst i värmande solsken än när det blåser isande kallt! Och eftersom han ska röra sig så lite som möjligt kan jag ju inte ta in honom i stallet bara för att jag fryser... men idag var detta verkligen inget problem! Ångrade bara att jag inte hade med mig lunch - det hade varit jättemysigt att sitta vid soliga stallväggen och äta medan jag njöt av utsikten över hästhagarna! Definitivt något att tänka på inför morgondagen ifall vädret består!

2 kommentarer:

Adina sa...

Åh vilken smart idé! Det borde du verkligen göra, en mysig lunch i stallet i solen, lite avundsjuk blir jag allt :)

Anna sa...

Det blev ingen lunch vid stallväggen... hade tyvärr missat den lilla detaljen att beställa lika fint väder... De ISANDE vindarna gjorde att man inte var utomhus mer än absolut nödvändigt. Får hoppas på bättre lycka nästa gång!