torsdag 17 mars 2011

Ute bäst - tycker Feykir!


Feykir njuter när han ääääntligen får vara utomhus igen! Även om han bara får stå i en liten "ruta" så har han ju sin flock inom synhåll! Observera att han står och vilar vänster bak - vilket jag tar som ett gott tecken. Uppenbarligen känner han inget stort behov av att avlasta framhovarna. Han har fortfarande lite puls i båda fram, men jag tycker det är så svårt att avgöra om det är mer än igår eller inte - särskilt med allt "lurv" han har på benen... tur att Sylvia hjälper mig att kolla! Hoppas verkligen att det ska fungera att låta honom stå ute i fortsättningen!

Jag har tyvärr haft sådan hemsk värk i natt att jag inte sovit alls... har fått vara uppe och vandra i omgångar för att det skulle lindras lite - rörelse är ju det enda som hjälper. Har dessutom inte sovit ordentligt någon natt sedan vi kom hem från semestern... Efter en riktigt jobbig vinter med dålig sömn nästan varje natt hade jag verkligen sett fram emot "värmeeffekten" som tidigare har varit så effektiv. Men nu kom ju besvären tillbaka så snart jag kom hem... Har pratat med min läkare på vårdcentralen och han sjukskrev mig helt t o m nästa fredag. Har också fått ytterligare sömnmedicin, förutom den jag redan hade. Dessutom har jag fått ordinerat att försöka motionera lätt utomhus varje dag, eftersom rörelsen ger smärtlindring. Sammantaget ska detta förhoppningsvis göra att jag får lite bättre ordning på sömnen igen och lite mindre ont.

Dagens ordinerade motion blev ett lätt ridpass med Snarfari på ridbanan. Varvade skritt och trav på volt och det kändes nästan lika bra som i söndags! Gjorde även lite övergångar skritt-halt-rygga resp tölt-halt-rygga. När vi inte hade Démantur och Lukka som stressade oss var det betydligt lättare att få till tölten! Avslutade med att jobba honom framåt-nedåt i trav igen en stund. Totalt red jag bara 30 minuter, men det var precis vad jag orkade med. Just nu är det faktiskt en fördel att han vilat så länge - korta ridturer är lagom även för honom!

Efteråt blev det godisstretch med ett äpple. Även i stretchingen märktes det att Snarfari och Feykir är olika. Feykir blir gärna djup i formen när han ska sätta nosen mot bogen på båda sidorna, medan Snarfari istället höjer huvudet när han gör samma övning. F ö måste jag säga att Snarfari är väldigt trevlig att hantera!



Inga kommentarer: