torsdag 30 maj 2024

Stresslindring


SKÖÖÖÖÖNT att rulla sig efter ridturen!!!

P g a en sämre natt var jag väldigt trött samtidigt som den inre stressen var väldigt stark... så att skritta ut i skogen med Hamingja var PRECIS vad jag behövde!  Det var "bara" 19 grader så jag skulle kunna rida i långärmat - så idag skulle jag klara närkontakt med barrträd bättre än igår. Red till vänster mot Avan men höll oss till största delen i terrängen bredvid vägen. Hamingja gillar verkligen att plöja fram i blåbärsriset -  och det är ju både effektiv styrketräning och mer motion än att skritta på plan väg! 

Här brukar det vara en bro...! :-O

Det är fortfarande väldigt mycket vatten i Höbäcken så brofästena ligger en bra bit ut i vattnet och strömmen bildade vågor som slog upp på bron... Så Hamingja och jag var ovanligt eniga om att det inte vara läge att gå närmare än så här! 

Efter ridturen fick Hamingja beta gräs 15 minuter medan jag satt bredvid och njöt av sol, tystnad och fågelkvitter - för att inte tala om ljudet från en betande häst! Jag kände verkligen hur den inre stressen successivt minskade. För Hamingja var det nog inte samma avkoppling, hon betade frenetiskt mycket väl medveten om att varje tugga gräs kunde vara den sista för denna gång! 

Inga kommentarer: