lördag 18 maj 2024

Equiterapeut Ingebjörn på plats i Mariebäck

Det kändes som VÄLDIGT bra timing att Ingebjörn skulle komma till Mariebäck idag, i o m att jag tidigare i veckan upptäckte att Hamingja är stel i höger bak när hon galopperar. Och han kunde också konstatera att hon verkligen "bytt sida" (det har tidigare under åren varit vänster bak som varit hennes "svaga punkt"). 

Efter att hon fått stå med akupunkturnålar så att musklerna slappnade av löste han upp låsningen i korset som orsakat skevheten och även några mindre låsningar på andra ställen i hennes kropp. Nu är ordinationen att låta henne vila i morgon, men fr o m måndag är det OK att rida som vanligt igen. Och i o m att jag har morgonfodring i morgon skulle jag ändå inte ha ridit då. Som sagt är det VÄLDIGT skönt att få henne kollad nu direkt, så behöver jag inte gå och undra på vilket problemet kan vara. 

Idag har vi 25 grader i skuggan och löven slår ut - både i Mariebäck och Kyrkbyn! När jag igår eftermiddag körde in till stan påmindes jag om hur STORA temperaturskillnaderna är så här års. Då hade vi 22 grader i Kyrkbyn och trots att det bara är ca 1 mil in till Luleå centrum så var det bara 12 grader där. Så här års är det en nackdel att Luleå ligger vid havet, omgiven av vatten... men på hösten blir det förstås tvärtom när havsvattnet istället behåller värmen. Hamingja har fortfarande endel vinterpäls kvar så hon var faktiskt svettig mellan bakbenen när jag tog in henne ur hagen! :-O 

Inga kommentarer: