onsdag 1 maj 2024

1 maj = islandshästens dag!

Internationellt firas Islandshästens dag den 1 maj - och det måste väl bero på att Sylvia fyller år denna dag?! Hamingja och jag firade med en ridtur på nästan 1 timme i vårvärmen! Det var hela 16 grader i skuggan och för alla hästar med delar av vinterpälsen kvar var det nog väldigt skönt att det blåste...! 

Idag hade det varit intressant att ha pulsklocka på Hamingja istället för på mig, för matte fick för sig att vi skulle rida träbron över bäcken FAST DET ÄR ÖPPET VATTEN UNDER BRON NU!!! :-O Hamingja jagade upp sig mer och mer så att jag nästan trodde hon skulle få en hjärtinfarkt i värmen...  först efter en lååååång "diskussion" tog vi oss över och hon fortsatte att kännas uppjagad resten av ridturen. 

Jag gjorde mitt bästa för att sysselsätta henne med att flytta undan för omväxlande höger och vänster skänkel i skritt, samlad skritt och övergångar till korta sekvenser i tölt/"nästan tölt". Vi red längs bilvägen mot Alviksträsk och jag kunde konstatera att vägen hade hunnit torka upp bättre där än sträckan mot Avan, så jag ska definitivt köra via Bälingebergen till och från stallet den närmaste tiden och inte via Avan som jag oftast brukar.

Under hemvägen började hon slappna av mer, men hade fortfarande VÄLDIGT bråttom, så mina försök till skrittpauser på lite längre tyglar blev snarare "skrölt"/"kasta toppi" men jag hoppades att det innebar att hon jobbade med rätt muskler i alla fall. 

När senare körde hemåt såg jag en trana stå uppe på vägen en bit från "världens ände-korsningen". Visserligen inte en mördarsvan men ändå STOR FÅGEL och på en plats där det brukar finnas MÖRDARSVANAR så det var skönt för Hamingja att hon inte behövde uppleva den chocken idag! :-O :-D

Inga kommentarer: