onsdag 30 december 2020

BFF x 2 på lillejul i efterskott!

Förr om åren brukade Eva och jag fira "lillejul" i stallet någon dag innan jul, med ridning följd av julfika i Josefshallen. I år hade vi inte möjlighet att göra det innan jul... Men är det något man fått träna på detta år är det väl att vara flexibel, så varför inte fira lillejul i efterskott?! När Eva dessutom fick låna härliga Litlamin av Carola så var ju succe´n given! (Eva var min medryttare under de år jag ägde Litlamins mamma Lára - så hon tyckte förståss det var jätteroligt att rida Litla som ärvt så mycket av mamma Láras FANTASTISKA arbetsglädje!)

Vi red "Nya Torrbergsrundan (till vänster bakom vägbommen och sedan genom skogen och över nya kalhygget bort till Torrbergsvägen). Den första skogsvägen var nyligen plogad men när vi tog av in till höger nådde snön över knäna på hästarna. I o m att jag visste att underlaget är bra testade vi att trava och det var ju lätt kallsnö så det gick bra även om hästarna förståss fick ta i ordentligt. Haminjga valde själv att lägga in ett par galoppsekvenser i vad som måste vara den allra långsammaste galopp jag någonsin upplevt - så det måste ha varit GRYMT bra muskelträning!!! 

När vi sedan skrittat hela vägen över kalhygget och fram till Torrbergsvägen visade det sig att den var nyplogad - någon visste att vi skulle komma!!! ;-) Så vi hade toppenunderlag för tölt och valde därför den  bortre stigen tillbaka hem för att få njuta av detta så länge som möjligt! 

Sedan blev det mer styrketräning för hästarna, tillbaka hem genom skogen!

När Hamingja var tillbaka i hagen och Litlamin stod inne i en box för att äta sin extra ranson blev det julfika för ryttarna i Josefshallen - och efter 1,5 timme på hästryggen smakade det förstås extra gott!!! 

TACK snälla Carola för lånet av din HÄRLIGA häst!!!

Inga kommentarer: