lördag 19 december 2020

JULLOV!!!

...och inget problem att "sitta i karantän" när man får göra det med den här pinglan!!!

Jag hade sparade semesterdagar som behövde tas ut i år, tänkta till vår årliga vinterresa men när det inte går att göra någon sådan blir det istället ett jullov på hemmaplan.  Och när jag inte behöver vara på banken ska jag försöka hålla mig undan från andra människor så mycket som möjligt fram till julhelgen, då jag förhoppningsvis kan våga träffa mamma och pappa utomhus i alla fall...!

Jullovet började ju också på bästa sätt när jag fick inleda det i sadeln på Hamingja! Efter en intensiv arbetsvecka kände jag mig väldigt "hjärntrött" så jag satsade på en Torrbergsrunda där Hamingja fick galoppera mycket och jag mest bara "åka med". Började på den vänstra vägen bakom vägbommen och med någon knapp dm nysnö var det ju perfekt för galopp - tycket både jag och Hamingja! Sträckan över kalhyggena fick vi förståss skritta - men även det är ju suverän muskelträning i o m att Hamingja behövde lyfta ordentligt på "fötterna". 

På Torrbergsvägen satsade vi på mer galopp - även här var vi HELT eniga både om gångarten och vilken av galopperna det skulle vara! Valde den första stigen tillbaka genom skogen och där blev det åter skritt så jag hann bli frusen innan vi var tillbaka på skogsvägen. Men det var ju lätt att lösa genom att trava sista biten hem - jag blir ju alltid REJÄLT varm när jag ska försöka hänga med i Hamingjas stora trav som dessutom fick lite extra "tryck" i o m den dm-djupa nysnön! 

Medan jag red hade Sylvia & Co satt ut höbalar i hagarna så att vi alla ska få lite "fodringsledigt" under de kommande helgerna. Vad jag minns är det några år sedan vi senast testade med fri tillgång en period när det brukar vara som kallast. Nytt för detta år är slowfeedingnät som förhoppningsvis ska begränsa ätandet lite i alla fall. Som extra bonus denna första dag hade hästarna dessutom fått lite av det kvarvarande lösa hö som legat utanför hagarna - ändå stod nu nästan alla och kämpade med att få loss hö genom nätet på rundbalarna. Uppenbarligen slog nyhetens behag bekvämligheten med "hästlängder"! Men det är nog tur att jag ska ha jullov så att jag kan rida mycket - för min lilla fröken hör ju tyvärr till de riktigt "lättfödda"...! :-O

Inga kommentarer: