tisdag 1 december 2020

I fullmånens sken...

...tyckte Hamingja och jag att det var ett perfekt tillfälle att ge sig ut längs skogsvägarna bakom vägbommen och skrämma varulvar!

Men redan innan dess hade jag hunnit konstatera att min häst verkligen är en FANTASTISKT ambitiös arbetsmyra! För när jag precis som vid de tidigare ridpassen efter Atlikursen först styrde mot ridbanan för att inleda med lite voltarbete och Hamingja precis som vid alla de tidigare tillfällena var så ivrig att hon nästan taktade istället för att skritta in på ridanan! 

Och när vi sedan red upp bakom vägbommen för att rida tempoväxlingar i tölt tog hon nästan andan ur mig genom att göra MAGISKA nedtagningar enbart för vikthjälper och säte!!! Inte en enda gång behövde jag göra halt för att "återinstallera bromsen" - inte ens på hemvägen!!! Dock var hon ganska snabb att dra upp tempot igen, så det fick bli MÅNGA halvhalter... men när dessa var så här njutbara hade jag verkligen inget emot det!!!

Uppe vid vänstra vändplanen hade jag tänkt vända hemåt direkt, men Hamingja visade väldigt tydligt att hon istället ville fortsätta in i skogen, så det fick bli en mysig skrittrunda i terrängen innan vi återgick till skogsvägen och våra njutningsfulla tempoväxlingar!

Inga kommentarer: