måndag 28 december 2020

Tack SNÄLLA tomten!!!

En så här FIN ryktväska kan man ju nästan inte ha i stallet...!!!

Men plötligt blev det VÄLDIGT tydligt att mina borstar har hängt med i MÅNGA år - de äldsta ända sedan Reykurs tid (1996)... man skulle väl kunna säga att jag har en "vintage collection"...?!!

Idag tog Hamingja och jag en sväng längs bilvägen, förbi världens ände och en liten bit till längs med sjön innan vi vände hemåt igen, hela tiden med fokus på tölt. Inledde uppvärmningen med ökat tempo tölt för att verkligen få igång aktiviteten i bakdelen - OJ, vilken turboeffekt det ger att ta ett tag i manen! Då väntar hon sig att jag ska smacka och drar på REJÄLT!!! 

Efter två sådana "urladdningar" avslutade med en halt för säte och skänklar tyckte jag vi var redo för lite mer samling och korta sekvenser tempoväxlingar för att bibehålla aktiviteten. Hamingja kändes väldigt mjuk och smidig i kroppen idag - några dagars jullov följt av gårdagens lösgörande snögalopper verkar ha haft bra inverkan! 

Jag krävde inte jättemycket samling i tölten idag utan satsade på att hitta ett läge där Hamingja kändes avslappnad och inte stressade upp sig även om mina underskänklar låg lätt mot hennes sidor samtidigt som jag försökte bibehålla en avslappnad sits. Jag tror faktiskt jag var liiite snabbare än vanligt att upptäcka när hon slutade ta halvhalterna i tölten så att jag direkt kunde göra en halt. Och sedan fungerade det riktigt bra med små förhållningar med sätet när jag behövde återställa samlingen i tölten. 

Avslutade med en lååång nedvarvningstölt då hon bibehöll aktiviteten bra i överlinjen trots successivt allt längre tyglar. Vilket förhoppningsvis innebar bra träning för de viktiga musklerna som behöver stärkas för att avlasta hennes bakknän! 

Inga kommentarer: