fredag 19 juni 2020

Trevlig midsommar!!!

En HÄRLIG sommarbild på Hamingja, från tiden då hon fortfarande bara var en ouppnåelig dröm för mig eftersom hon "ALDRIG skulle säljas!!!" Vilken TUR att Sylvia tillslut omformulerade till "hon ska ALDRIG lämna gården" och ändå lät mig köpa henne!!!

Idag hann jag med lite midsommarridning på förmiddagen då jag kunde repetera övningarna från Sylvialektionen i förrgår. Glädjande nog har jag f ö kunnat konstatera att min skröpliga kropp faktiskt klarade den oerhört intensiva ridningen långt över förväntan. Och DESSUTOM det massiva lågtryck med ösregn och åska som vi hade igår!
Och när jag nu skrittade igång på volt visade det sig att Sylviaeffekten fortfarande satt kvar hos Hamingja för det gick så oerhört mycket lättare att få henne att korsa över med inner bak! Även i tölten var det stor skillnad så jag kunde ganska snart lämna volten och istället rida längs spåret.

Innan dess hade vi även värmt upp i trav - lååångsamt - medan jag verkligen försökte komma ihåg allt Sylvia sa: att räta på mig, dra bak axlarna och skjuta fram magen när jag red lätt. SVÅRT ! Så jag försökte underlätta för mig själv genom att främst rida längs spåret. Jag hade tillräckligt fullt upp utan att behöva blanda in en massa böjda spår!
Nästa steg var att träna vidare på tölten och när jag var nöjd med tempo och längden på halsen fick en lätt smackning tillföra extra energi. Men innan jag snackade var jag VÄLDIGT noga med att stämma av att jag verkligen höll om med skänklarna, höll halsen lite böjd och flyttade vikten bakåt, för att ha chans att parera hennes "kast med liten ryttare ". Och när jag sedan kramat höger-vänster på tygeln och gav STOR eftergift kändes tölten riktigt trevlig!
När hon fått varva ner i tölten på volt en stund övergick jag till trav och försökte få med alla instruktioner Sylvia gav mig. Verkligen inte lätt... men när jag efter en stund kände hur trött jag blev i magmusklerna av att rida lätt tog jag det som ett tecken på att jag var på rätt väg i alla fall!
I eftermiddag åker Johan och jag upp till Haparanda där vi ska fira midsommar tillsammans med Eva och två andra kompisar på SPA-hotellet Cape East! Trevlig midsommar!!!

Inga kommentarer: