lördag 13 juni 2020

Equiterapeutbehandling


Idag var Ingebjörn tillbaka i Mariebäck och kollade hästarna. Förrförra gången han var här hade Hamingja antagligen gjort något i hagen som gett en skevhet uppe i korset. Förra gången hade det blivit lite bättre och idag konstaterade han att det fortsätter att gå åt rätt håll - SKÖNT!

Behandlingen gick därför även idag ut på att räta ut skevheterna så att hon kan fortsätta att muskla sig mer jämnt. Han hittade också en låsning i nacken som han kunde lösa upp. Jag fick också en påminnelse om att hon gärna "sladdar" med bakdelen åt vänster (för att inte behöva trampa under sig med vänster bak) så när vi inte har ridbanestaketet som stöd kan jag behöva dra bak vänsterskänkeln för att hon verkligen ska gå på rakt spår. Den svåra konsten att trava för hand gick föresten bra idag - men så har vi ju tillslut tagit tag i att träna det!

Innan behandlingen hade jag ridit en sväng, då jag testade ett tips jag fått av en av mina bloggläsare om hur jag ska komma till rätta med min "fladdrande" högra underskänkel: att rotera benet inåt från höften. Och det hjälpte verkligen - så TACK för tipset Malin!!! Först hade Hamingja och jag en låååång diskussion kring tempot i tölten, men tillslut fick jag till de STORA eftergifterna som i sin tur gjorde henne superlätt i handen. Från det läget blev det sedan lättare att bibehålla en sits där jag höll om henne även med högerskänkeln. Och med lite längre tyglar blev det dessutom tydligt för mig själv när jag behövde korrigera mig själv för att jag hamnat i framvikt. Tänk om det faktiskt är möjligt att lära den här gamla hunden sitta??!!

Inga kommentarer: