måndag 8 juni 2020

"Det är mååååååndag eftermiddag....!"

När man får syn på syrran Hremsa och hennes lille Hjalmar borta i beteshagen!

Inspirerad av gårdagen med en riktigt trevlig känsla i tölten på slutet satsade jag på ett nytt pass med töltträning idag - även nu längs bilvägen bort till sjön och skoterklubben. Idag vågade jag mig på att smacka ännu mer i tölten - hade en tanke om att jag helt enkelt skulle fortsätta smacka till dess hon slutade överreagera... men tillslut kom jag fram till att jag fick nöja mig vid att det inte blev så våldsamma reaktioner i alla fall...

Som konsekvens av detta hade jag sedan en häst som var hög i formen, väldigt spänd och ville vräka sig i handen... så jag fick "backa bandet" och göra många halter och dessutom jobba väldigt mycket för att hon åter skulle börja länga halsen - både i skritt och tölt. Och TILLSLUT kunde vi i alla fall enas om ett långsamt tempo i tölten och då kunde jag också få henne att sträcka ut överlinjen och börja frusta!

Vid nästa ridpass behöver jag definitivt börja med en repris av förrförra Sylvialektionen då vi bl a fick ägna mycket tid till att hitta en långsam skritt, avslappnad och UTAN krav på samling för att få ett bättre utgångsläge för töltridningen igen. Tillbaka i stallet kunde jag konstatera att det verkligen rådde en febril aktivitet i Mariebäck denna seneftermiddag. Jag kunde räkna till hela 8 hästar som reds och utöver detta hade dessutom Malin E:s fina Dáti date med ett sto som kommit för beteckning. Den killen är inte bara supersnygg och med jättefina gångarter - han är dessutom en riktig gentleman i alla lägen! Det blir VÄLDIGT spännande att se hans föl under kommande år!!!

Inga kommentarer: