torsdag 15 augusti 2019

Vilken WOW-känsla!!!

Idag skulle jag premiärrida efter equiterapeutbehandlingen i tisdags och få veta om behandlingen denna gåg gett lika tydlig effekt som senast, då det f f a kändes stor skillnad i traven. Det Inge-Björn då beskrev som att hon "sladdade" ut med bakdelen åt höger hade uppenbarligen minskat så att mer av kraften från bakbenen användes för att ge bärighet och hon höll verkligen på att trava mig ur sadeln!

Och idag blev jag verkligen inte besviken - redan när jag började förbereda för tölt märktes det STOR skillnad när hon så direkt och som det kändes helt utan att det tog emot någonstans kom in mellan hand och skänkel. (Det var som Lárakänslan - att hela hästen var "mjuk som smör"!) Bärigheten i den efterföljande tölten gav verkligen en fantastisk känsla och matte blev "hög som ett hus"!!! WOW!!! Man skulle nästan kunna tro att Sylvia haft Hamingja på träning i flera veckor - så bra kändes det!!!

Dagens träningspass var också ett test av en ny sadelgjord med "ludd" som ska minska risken för nytt skav. Den nya gjorden är dessutom betydligt smalare än lädergjorden jag brukat använda, något som också ska vara en fördel i detta fall. För med en bred gjord är det större risk för skav av hästens rörelser om den glider långt fram (p g a "sommarbetesmage") vilket antagligen också är vad som hänt i Hamingjas fall.

Och efter dagens ridpass kunde jag konstatera att inget av de gamla skavsåren rivits upp igen - hoppas det fortsätter så!!! Självklart fortsatte jag sedan min goda vana att stretcha och när vi nu stod inne i stallet och gjorde detta istället för i "insektsmolnet" utanför sommarbeteshagen var det förståss lättare för Hamingja att slappna av under tiden! Nu längtar jag REDAN till nästa träningspass med min FINA häst - förhoppningsvis blir det redan i morgon!

Inga kommentarer: