lördag 17 augusti 2019

"Kvaliteten på den samlade skritten...

...ger kvaliteten i tölten!" Ännu ett "mantra" från Mäster Atli! 

Därför är det EXTRA roligt att Hamingja efter behandligen i tisdags bjuder på sådan härlig känsla i samlad skritt! Igår blev det ett kort träningspass på ridbanan då jag inte ville riskera att de tidigare skavsåren från sadelgjorden skulle rivas upp igen. Men den nya, smalare sadelgjorden med "ludd" verkade ju fungera bra så idag vågade jag mig istället på ett ovanligt långt ridpass (1,5 timme) bort till Torrbergsvägen. 

Mycket sidförande i skritt blev det inledningsvis, uppvärmningstölt, terrängtrav genom skogen och ett par galopper. Och jag försökte verkligen vara extra noga med att göra allt lika mycket "åt båda hållen" - för det vore ju trevligt om jag kunde bibehålla den trevliga liksidigheten hon har nu ett tag i alla fall...!!! 

Efter omsadling vände jag hemåt och övergick till att träna samling i tölt. Men upptäckte att jag varit riktigt klantig och satt sadeln väldigt snett till höger... så ganska snart satt jag av för att sadla om en gång till när jag var extra noga med att sadeln skulle ligga rakt. ÄNDÅ kändes det fortfarande som att jag satt VÄLDIGT snett till höger när jag suttit upp igen... Var det Hamingjas nya liksidighet som så tydligt avslöjade mattes bristande dito??!! :-O  

Mycket skritt - både samlad och fri - blev det sedan som avslutning.  Men när jag skriver detta inser jag att stretchingen blev bortglömd... Att flytta hem hästarna till Mariebäck känns ju bra för att man kommer tillbaka till de vanliga rutinerna... men samtidigt uppenbarligen glömmer den goda vanan man skaffat sig under sommaren...!

Inga kommentarer: