måndag 12 augusti 2019

Hemma!

Höbäcken bra med hemma bäst! tycker Hamingja!

Efter jobbet idag åkte jag till Höbäcken för att hämta hem Hamingja från sommarbetet så att hon är på plats till i morgon fm när equiterapeuten kommer för att kolla henne och ett par till hästar igen. 


Hamingja, Hulda, Herman och Hremsa (alla med "efternamnet" från Mariebäck).

Så nu får hon dela hage med det här gänget! När Hulda var föl var Hremsa en mesig mamma som lät Dotla och skäck-Hremsa lägga beslag på hennes dotter. Och när Hamingja och Litlamin senare anslöt till flocken och gjorde ett försök att "skaffa sig ett föl" så var det Dotla som satte dem på plats, inte Hremsa... Men nu var Hremsa överraskande tydlig när hon snabbt satte Hamingja på plats - och sedan verkade det färdigdiskuterat!

Jag hade förresten sådan tur att när jag kom till Höbäcken så var Carola där för att kolla till hästarna så jag fick hjälp att lasta! Hamingja är visserligen mycket lättlastad så jag kan göra det själv, men det underlättar ju att ha någon som stänger bakom henne är hon gått in medan jag står kvar vid hennes huvud. För sedan jag lärde henne att backa ut själv när man ska lasta av vill hon gärna vara duktig och backa ut direkt jag lastat in henne också...! Carola och John följde dessutom med tillbaka till Mariebäck så jag fick assistans även där - vilken service!

Inga kommentarer: