söndag 11 augusti 2019

Bra trav är kanske inte bara bra...


Hamingja bjöd på en trevlig ridupplevelse idag igen - inte minst en RIKTIGT maffig trav!!! Fast när jag sedan satt av för att sadla om för andra gången upptäckte jag att sadeln glidit fram så att gjorden börjat nöta på ett av de tidigare skavsåren... Det var alltså inte bara matte som höll på bli "travad ur sadeln" utan hela sadeln hade fått några rejäla skjutsar framåt...! :-O

Det fick för säkerhets skull bli skritt hela vägen hem till Höbäcken igen. Dock en ovanligt välanvänd "skrittpaus" eftersom jag passade på att fokusera extra mycket på att hålla blicken lyft, korrigera min sits vid behov och dessutom m h a sidförande tygeltag "ta med" Hamingjas bogar tillbaka åt höger när hon ville skjuta ut vänsterbogen.

Innan den maffiga traven hade vi hunnit med ett par galoppintervaller samt en sekvens tölt med riktigt trevlig bärighet (sedan matte varit fräck nog att låta pisken nudda vänster bak i den samlade skritten)! Så det kändes som ett väl använt ridpass även om jag förstås önskat att hon sluppit nytt skav... Nu måste jag försöka få tag i en fårskinnstunnel/-skydd till sadelgjorden att använda till dess pälsen hunnit växa ut igen. Om det nu finns till en sadelgjord som bara är 40 cm...?! Tips mottages tacksamt!!!

Inga kommentarer: