tisdag 13 augusti 2019

"Det blir bättre och bättre dag för dag!"

Idag på förmiddagen var Inge-Björn (equiterapeut) tillbaka i Mariebäck för att följa upp behandlingen som Hamingja m fl fick i början av sommaren. Själv behövde jag vara på jobbet, men Sylvia var bussig och assisterade med Hamingja. Jag var väldigt spänd på vad han skulle tycka, om hennes problemområden hunnit bli bättre. Jag hoppades förstås det, särskilt som jag varit så noga med att stretcha henne enligt hans instruktioner efter varje ridpass hela sommaren. Och även anpassat ridningen för att få henne att arbeta mer liksidigt förstås.

När rapport sedan kom så var den glädjande nog också positiv! Hamingjas problem (som härrör från bakdelen men "spiller över" på framdelen) var visserligen inte helt borta. Men det hade definitivt gått åt rätt håll - han uppskattade att hon var ca 30 % bättre än senast. M a o ska jag fortsätta på den inslagna vägen. Riktigt skönt att få bekräftelse på att det går åt rätt håll, eftersom jag inte själv kunnat se någon tydlig skillnad. (Förutom att det numera oftast går riktigt bra att stretcha hennes vänstra bakben som hon inte brukat tycka om att man lyft i alls.) 

I morgon får lilla fröken vilodag efter behandlingen - sedan blir det spännande att rida igen på torsdag och se om det även denna gång känns en tydlig skillnad. Efter förra gången var det f f a STOR skillnad på traven. Något som jag känt men inte kunnat förstå och sätta ord på, men som Inge-Björn förklarade med att hon "sladdade" åt höger med bakdelen, hade försvunnit/minskat kraftigt så att mycket mer av kraften i travstegen gick uppåt och gav bärighet istället för att "försvinna ut åt sidan"!

Inga kommentarer: