torsdag 22 augusti 2019

Hamingja får behålla sin BFF!!!

Det ständiga radarparet: Litlamin (e Démantur u. Lára) och Hamingja!

Nyligen fick vi höra den glada nyheten att Carola får köpa Litlamin av Sylvia - vilket innebär att Litla även i fortsättningen blir kvar i Mariebäck! Litlamin har ärvt sin mammas FANTASTISKA arbetsvilja - en sådan häst man inte kan undgå att förälska sig i, precis som Lára!!! Vi är alla så glada för Carolas skull - och det känns förstås också väldigt bra att dessa BFF inte behöver skiljas åt!

När jag kom till stallet idag visade det sig att Sylvia, Olivia, Sanna och Malin E precis skulle ut och rida, så Hamingja och jag hakade på dem på Torrbergsrundan. Hamingja är den enda av hästarna som ridits i sommar, så när det var dags för de övriga att rida genom skogen tillbaka hem fortsatte jag och Hami hela vägen bort till vägbommen nära Höbäcken innan vi också vände hemåt.

I måndags när jag tränade ganska mycket på övergångar till tölt gjorde jag den trevliga upptäckten att jag faktiskt kunde peta till lite med pisken på vänster bak UTAN att Hamingja försökte kasta sig iväg.  Och till min glädje visade det sig funka lika bra även idag! Ett litet "pet" på vänster bak och vips bjöd hon på en härlig bärighet i samlade skritten och den efterföljande tölten. PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!! (Men luttrad som jag är undrar jag hur länge det ska hålla i sig...?!)

M h a högersluta gick det dessutom ganska bra att bibehålla bärigheten i tölten - så jag var riktigt nöjd när min duktiga häst sedan fick skritta hela vägen tillbaka hem genom skogen. Det var VARMT idag, så det var skönt för oss båda med en längre paus i träningen! Tillbaka på grusvägen bad jag sedan om trav och då hade lilla fröken uppenbarligen hämtat sig för hon var än en gång nära att trava mig ur sadeln! DET ÄR SÅ ROLIGT ATT RIDA!!!

Inga kommentarer: