måndag 17 juni 2019

Samling vid hand - i bastun...!

Innan vi begav oss till Höbäcken för att bygga sommarbeteshagarna i kväll hann jag och Hamingja träna ett pass på ridbanan. Det var varmt och OERHÖRT fuktig luft, så när man kom ut från det svala stallet kändes det som att gå in i en bastu... så det fick bli ett kort träningspass när vi först red mycket sidförande i skritt och uppvärmningstölt längs spåret innan jag satt av och tränade samling vid hand.

Det var länge sedan jag red på ridbanan och ännu längre sedan vi tränade samling från marken - så det var väldigt nyttigt! Och det var ju också bra att passa på medan vi har ridbanan "inom räckhåll" för snart flyttar ju hästarna bort till sommarbetet i Höbäcken.

Och det var också detta sommarbete som vi förberedde för när vi lite senare åkte till Höbäcken för att bygga hagarna. Det var ju inte det mest behagliga väder att arbeta i - men alla MILJARDER med knott tyckte det var toppen att vi var där...!!! Men tack vare att vi var många - och inte minst att KG "tjuvstartat" ett par timmar tidigare - så gick det undan!

Planen är att flytta de flesta hästarna dit nu på torsdag. Det är alltid så härligt att se hur överlyckliga de blir när de får komma till detta hästarnas paradis - jag brukar tänka att de nog tror att de dött och kommit till himlen! (Först när jag var hemma igen insåg jag att hag helt glömt vår stretchingläxa idag... men så har jag också varit dement så länge jag kan minnas...!!!)

Inga kommentarer: