lördag 29 juni 2019

PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!!

Strandhäng i Höbäcken!

Våra hästar har det verkligen så BRA i Höbäcken!!! De senaste dagarna har det dessutom blåst en hel del, vilket inneburit att det inte heller varit så mycket insekter! Som ni ser har Hamingja ändå täcke mot insekterna. Det var när jag börja fundera på om jag hade något insektstäcke liggande i mina "gömmor" som jag kom ihåg att jag ju faktiskt hade kvar detta exemtäcke från Boett, vilka verkligen har suverän passform, så varför inte använda det även om det egentligen skulle räcka med ett enklare insektstäcke?!!

Under dagens ridtur försökte jag använda skrittsträckorna (som blev ganska långa) till att verkligen fokusera på sitsen och försöka känna att jag inte hamnade med vikten för mycket framåt för att sedan försöka bibehålla känslan av att vara ordentligt "grundad" i sadeln även när vi övergick till tölt. Och bitvis lyckades jag uppenbarligen med detta, vilket fick Hamingja att "fråga" om vi skulle sakta av och stanna... AVSLÖJANDE - det är väl bara vid de tillfällena som hennes matte brukat sitta ordentligt på rumpan...??! :-O

Efter några dagars "rakt fram-ridning" red jag även en del sidförande i skritten - och kunde konstatera att Hamingja kändes mjuk och smidig när hon villigt korsade över med inner bak åt båda hållen! Precis som igår galopperade vi två vändor uppför det långa motlutet på ängen. Idag var hon verkligen med på noterna och körde "plattan i mattan" redan från start! 

Hamingja var rejält flåsig efter galopperna så sedan jag sadlat om fick hon en längre skrittpaus in längs grusvägen mot Avan fram till dess man börjar se de första husen. Då vände vi hemåt och jag passade på att använda draghjälpen i detta till att rida samlad tölt. Vi fick till ett par sekvenser med riktigt trevlig bärighet i tölten när hon kom upp med bogarna - som av en händelse "råkade" detta sammanfalla med de stunder hennes matte lyckades bibehålla drivningen med sätet...! 

Efter ytterligare en längre skrittpaus fick Hamingja sträcka ut för att varva vi ner, först i trav och sedan i tölt. (Note to self: högersluta gör underverk även i traven!!!) Och sedan kom jag faktiskt ihåg att stretcha henne enligt "läxan" från Equiterapeuten - för första gången sedan hästarna flyttade till Höbäcken - PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!!  

Inga kommentarer: