lördag 13 januari 2018

"Titta så FINT jag töltar!!!"

Rimfrostigt!!!

Apple har verkligen ett och annat att lära från bilbranschen, som ser till att vintertesta sina produkter i Norrbotten...! Sekunden efter att jag fotat ovanstående bild signalerade mobilen att batteriet plötsligt var slut och mobilen stängdes av... När jag senare satte mig i bilen för att åka hem från stallet och anslöt laddningskabeln så vaknade telefonen inte bara till liv igen, den visade dessutom att batteriet var laddat till nästan 90 %... Trist att inte kunna lita på att mobilen fungerar även vintertid... dagens 15 minusgrader är ju ändå inte någon extrem kyla...!

Innan mobilhaveriet hade Hamingja och jag varit ute en dryg timme, när vi red längs bilvägen till världens ände, några galoppintervaller längs kanten på ängen och sedan fortsatte vi efter vägen längs med sjön bort till skoterklubbens stuga. Massor med trevlig tölt blev det! Och riktigt, riktigt trevlig galopp längs ängskanten! Det har kommit en knapp dm snö sedan de plogade upp där, vilket uppmuntrade till lite mer höjd i sprången än det annars tenderar att bli på plan mark. Faktiskt var vänstergalopperna allra bäst - med trevlig bärighet och längd på halsen! 

Men när jag föreslog att vi skulle trava var inte Hamingja och jag lika överens längre... "Jag för inte den produkten!" konstaterade lilla fröken "Men titta så FINT jag töltar!!!" Hm... det skulle nog ha behövts ett par dm nysnö för att få henne att ändra sig. Det är väl bara någon vecka sedan vi hade en "nästan töltfri dag" då vi travade och travade och travade - men det kanske är därför hon nu tycker att det är färdigtravat för ett bra tag framöver?! Det får nog bli ett nytt pass på ridbanan i början på nästa vecka få se om hon i alla fall kan tänka sig att bjuda på "högertrav"?!

Inga kommentarer: