tisdag 16 januari 2018

Ruggigt väder men en STOR dag för ridsporten!!!

Hremsa, Hamingja (?!), Mysla och Ljufa som unghästar

Så härligt väder som på den gamla "arkivbilden" har det tyvärr inte varit de senaste dygnen... utan snöoväder med hårda vindar. Inget som den här "skröppelkroppen" jag har uppskattar direkt... Av min suveräne smärtläkare har jag fått lära mig att vila för att musklerna ska få återhämtning i form av syresättning och smärtorna därmed minska. Så jag försöker hålla mig till det, förutom jobbet då förståss. 

Sådana här gånger är det verkligen en fördel att Hamingja trivs så bra i hagen med sin flock! Visserligen är hon alltid glad och positiv när hon får komma ut och arbeta. Men hon står inte vid grinden och suktar som Lára gjorde utan "hänger" nöjt, oftast vid den andra ladan nere i vinterhagen. Många gånger står hon där helt själv - att hon förväntas vara ett flockdjur verkar hon inte alltid fästa så stor vikt vid (så länge det inte dyker upp något skrämmande.) Och eftersom hon så uppenbart är nöjd med livet i hagen är det lättare att undvika dåligt samvete när det inte blir ridning så ofta som jag egentligen hade tänkt. 

I vår var det ju annars en VÄLDIGT stor dag för ridsporten, när först Skatteverket meddelade att ridning ska räknas som avdragsgill friskvård. Och det var VERKLIGEN på tiden att en av Sveriges största sporter sett till antalet utövare, den allra största handikappidrotten och en av få där kvinnor och män tävlar på lika villkor, inte längre ska drabbas av denna negativa särbehandling! Och sedan får Peder Fredricsson - MYCKET välförtjänt - Jerringpriset för andra året i rad!!! PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!!

Inga kommentarer: