måndag 3 april 2017

Wild and crazy-måndagsridning!

På måndagar brukar Hamingja oftast få vilodag, eftersom vi i normala fall då har tränat tre dagar i rad. Men förra veckan var jag i så dålig form att det bara blev tre riddagar totalt, så när kroppen kändes OK idag fick det bli ridning efter jobbet. När vi skrittade ut från gården kom två JAS-plan flygande så lågt att ljudet skar i mina öron och jag tänkte att det måste vara ÄNNU värre för Hamingja eftersom hästarna har så oerhört känslig hörsel... Men Haminjga reagerade knappt ö h t. JAS-plan är ju inte farliga, men mördarsvanar däremot...!!!

De senaste veckorna har jag av olika anledningar bara ridit vägen bort mot sjön, men idag bestämde jag mig för att vara lite "wild and crazy" och rida mot Avan istället. Att det var "wild and crazy" höll Hamingja uppenbarligen med om... Jag hade tänkt att hon skulle få galoppera ganska mycket, men uppenbarligen har jag VÄLDIGT dålig syn som inte såg de hästätande monster som på flera ställen lurade i plogkanten... Hamingja räddade oss varje gång genom att lägga in ett jättehopp över till andra sidan vägen - fortfarande i galopp... Men blindstyret till matte fattade alltså ingenting utan blev irriterad... otack är världens lön...!!!

Galopprojektet avslutades därför i förtid, till förmån för mer töltträning. Men galoppen hade nog ändå fått Hamingja mer "taggad" och när jag på hemvägen samlade henne och dessutom lyckades hitta det drivande sätet "växte hon upp" framför sadeln och dansade fram under en ganska lång sekvens!!! VILKEN KÄNSLA!!! Monster i dikeskanterna kanske inte är så dumt ibland ändå...?!!

Igår glömde jag sätta på ett boots på vänster bak, men idag kom jag ihåg det igen. Fast när jag släppt ut henne i hagen igen sedan hon fått sitt kraftfoder upptäckte jag att det fortfarande satt kvar på hoven! :-O  Det kanske inte var jättesmart att köpa svarta skyddsboots - om det hade varit vitt hade det nog varit mindre risk att jag skulle glömma det på!

Inga kommentarer: