torsdag 13 april 2017

Ett träningspass innan påsklovet!

Johan och jag har som vanligt planerat att fira påsken i Umeå med föräldrar och "en hel del" syskon och syskonbarn - men vi åker först i morgon (långfredag) så efter jobbet idag hann jag med ett sista träningspass med Hamingja innan hon får "påsklov"!

Det blev i stort samma upplägg som senast - d v s ett "Atlilektionsupplägg" med uppvärmning (då jag passade på att rida MASSOR av volter när jag nu för ovanlighetens skull var på ridbanan), träning av samlad skritt vid hand och sedan samlad skritt samt övergångar till tölt uppsuttet.

Jag försöker ju också hela tiden ha STORT fokus på min sits - för att successivt få mer ordning på den... Just nu känns det som att jag lyckas bättre med både detta och att bibehålla samling i tölten när jag rider ut längs vägen - men det är ju också så vi tränat mest sedan senaste Atlikursen. När jag tölttränar längs vägen numera är jag aktiv på ett helt annat sätt och snabb att "hämta tillbaka bakbenen" innan töltkvaliteten hunnit försämras allt för mycket.

Jag märker också att endel olater från Hamingjas sida som jag delvis börjar komma till rätta med när vi rider ut förvärras igen när vi är på ridbanan... Men hon är ju inte dummare än att hon märker att matte blir lite mer passiv i sadeln och är lättare att "styra upp"... Tänk att hästarna ALLTID är så onödigt smarta...! Men det är ju bara att träna vidare så kanske jag tids nog lyckas jag överföra mer av den den aktiva ridningen och mer effektiva sitsen även till min "ridbaneridning".

Som alltid kände jag mig så GLAD efter vårt träningspass - och den känslan håller i sig när jag nu önskar alla bloggläsare en GLAD PÅSK!!!

Inga kommentarer: