torsdag 6 april 2017

Vi har så ROLIGT!!!

Träning av samling vid hand.

Våren kommer verkligen med STORA kliv nu! När jag åkte till stallet i måndags var det fortfarande vinterväglag. Men idag upptäckte jag till min förvåning att det det nu var lera som gällde på långa sträckor av grusvägen och där emellan väldigt porös snö eller is. En VÄLDIGT bra anledning att träna på ridbanan alltså!

Insåg att det är flera veckor sedan vi red på banan senast. Så nu passade jag på att rida volter i MASSOR när vi värmde upp i skritt, tölt och trav. Det blev en hel del träning av "hämta bakbenen" också - vilket jag tycker går allt bättre!

Efter detta var det så dags att träna samling vid hand och jag tycker Hamingja var väldigt duktig! Hon samlade sig med helt lösa tyglar - d v s utan onödiga spänningar! Under den sista sekvensen med samling började hon "studsa" endel med frambenen, vilket naturligt nog sammanföll med att hon var allra mest samlad då. Men jag hoppas att även de tidigare sekvenserna varit av tillräckligt hög kvalitet för att stärka henne!

När jag sedan sadlat om - f f a som signal till Hamingja att det var vilopaus - och satt upp igen kunde jag till min glädje konstatera att samlingen inte skapat spänningar hos henne! Red samlad skritt för säte och skänklar och sedan tölt på volter och åttor med täta sekvenser av "hämta bakbenen" samtidigt som jag verkligen försökte behålla mitt bäcken rätt vinklat för ett effektivt, drivande säte. Oj, så mycket jag har att jobba på där...!!! 

Men bitvis lyckades jag i alla fall och med tanke på hur lösgjord och fin Hamingja kändes i samlingen så var jag MYCKET nöjd med dagens träningspass när det var dags att låta henne varva ner i tölt med lååång hals. Lösgjordheten var inte bara ett gott betyg åt dagens träningspass utan också ett mycket gott betyg till den senaste tidens träning. Att jag kunnat aktivera hennes bakben så pass bra och hållit henne så lösgjord TROTS att jag alltså bara ridit längs vägen och inte kunna jobba med tölten på volt är definitivt ett steg framåt!!!

Oj, så ROLIGT vi har nu - Hamingja och jag!!! 

Inga kommentarer: