onsdag 29 juli 2015

Något så sällsynt som Lára-mys!

The Queen och matte "hänger"! 

Att få mysa med Lára är jag inte bortskämd med direkt... för The Queen är fokus alltid på en kommande ridtur och att någon "håller på och tar på henne" bara obehagligt. Med undantag för på huvudet - där är det inte obehagligt men väl helt onödigt! Fast nu är hon så uttråkad av att vara konvalescent att t o m lite mys med matte går an! Ja, hon blev inte ens arg när jag smorde in hennes juver mot insekterna - det som annars är hennes mest kitsliga ställe! (Fast hon hade ett par insektsbett där så kanske kliade det mer än kittlade just idag?!)

I måndags fick hon den sista dosen kortison och till veckan (en vecka efter avslutad medicinering) är det dags för nya prover. Eftersom hon hela tiden sett så oförskämt pigg och fräsch ut är det ju omöjligt att veta hur mycket nytta kortisonet gjort. Men jag håller verkligen tummarna för att proverna ska visa en tydlig förbättring! 

Förra året var värdena visserligen inte lika dåliga, men då blev hon ju återställd helt utan medicinering. Så även om hennes levervärden var betydligt sämre nu så borde ju leverns normalt mycket goda självläkningsförmåga dessutom fått en rejäl hjälp på traven av medicinen denna gång! Men jag skulle ju verkligen vilja veta vad det är för något som hon fått för sig att äta...?! Kan man släppa henne på bete med en liten kamera monterad på grimman tro?!! ;-)

Hamingja har tyvärr också fått vila den senaste tiden, då jag dragit på mig halsfluss... :-(  Var ju SÅ lättad förra veckan när jag äntligen gett Lára de sista sprutorna med antibiotika... men det var fortfarande lite kvar i flaskan så jag kanske skulle ha avslutat med att ta en "hästdos" själv?! 

Nu har i alla fall alla varbölderna bak i svaljet försvunnit och istället sitter besvären främst i bihålorna... jag får förståss hemska flashbacks från i vintras - en sådan operation vill jag INTE uppleva igen! Men intalar mig själv att det istället är positivt att infektionen flyttat vidare - att det innebär att nästa steg är att den ebbar ut! 

Så snart jag mår lite bättre drabbas jag av SVÅR ridabstinens - min fina Hamingja är verkligen en "tung drog" på det sättet! Och som tur är verkar det ta lång tid att bli avgiftad från det Reynir-höga också!!!

Inga kommentarer: