onsdag 15 juli 2015

Har kallat in förstärkning!

När The Queen behöver pysslas om lite extra kallar vi in "Mellanösternfalangen"!!!

Eva har tillfälligt lämnat Förenade Arabemiraten och dess sommarväder (45-50 grader i skuggan) för att få njuta av en svalkande semester i Luleå.  Samt pyssla med favorithästen förståss! Och eftersom hon är den jag känner som har samma paniska skräck som jag för sprutor var vi två en alldeles lysande kombo när det var dags för dagens penicillinspruta...eller inte...!

Men med två så hyperstressade människor omkring sig tyckte Lára uppenbarligen att det var säkrast att hon i alla fall var lugn, så hon stod faktiskt HELT stilla medan jag gav henne båda sprutorna! Det var först när jag pustade ut efteråt och åter började andas - ungefär samtidigt som Eva gjorde detsamma - som Lára otåligt började trampa runt i stallgången och signalera att hon ville UT och det NU!!!

Eva gick sedan lite med henne utanför stallet där hon kunde ha koll på att Lára bara åt vanligt gräs och inget som kunde vara potentiellt giftigt. För man tycker ju synd om henne som är hänvisad till hö trots att det är mitt i sommaren... Innan sprutorna hade jag föresten temp:at Lára och nu verkar hon ligga stabilt på drygt 37-grader (37,1 - 37,3) och det "talar ju samma språk" som otåligheten som återkommit i hennes ögon och trampandet på stallgången!

Hamingja och jag tränade sedan ett pass på ridbanan - kort och intensivt fick det bli eftersom Eva väntade. Efter uppvärmning i trav och tölt med lång hals fick jag rida en hel del böjda spår i tölten för att ta ner tempot. Det var väl rester av gårdagens töltträning, då jag fått igång hennes bakdel rätt så bra, som fortfarande satt i. När hon lugnat ner sig tyckte jag vi var redo att fortsätta träningen av samling i tölt.

Vi började i vänster varv och efter gårdagens ganska "vingliga" framfart längs bilvägen var det skönt att ha ett staket att ta stöd emot ibland! Vi började i vänster varv och när jag nu kunde hålla lite bättre koll på bakdelens placering fick vi också till några riktigt trevliga sekvenser av samling i tölt! Och när vi sedan bytte till höger varv blev det ännu tydligare att mer drivning f f a gav mer "uppåtkänsla" istället för mer tempo - HÄRLIGT!!!

Så jag kunde ju inte vara annat än jättenöjd med båda mina fina hästar idag: Lára för att hon svarar så bra på behandlingen och blir allt piggare och Hamingja för att hon är en sådan fantastisk utmaning att rida - och ger så HÄFTIGA upplevelser de korta stunder när jag lyckas "få till det"!!!

Inga kommentarer: