fredag 17 juli 2015

Det går framåt!

MIN PÄRLA!!!

Njut-tränade samling i tölten på ridbanan idag med Hamingja - det är så ROLIGT!!! I morgon ska vi ut på riktigt äventyr - Hamingja ska få se lite av världen utanför Mariebäck när vi ska till Boden och rida kurs för Reynir Adalsteinsson! För henne är det förstås SUPERNYTTIGT bara att få vidga sina vyer lite! Men dessutom blir det ju spännande för mig att rida för en ny instruktör! (Fast efter att ha sett alla avsnitten av "Backstage med Reynir" från Sweden International Horse Show i vintras tycker man ju nästan att man känner honom redan..!) 

Det jag hört om Reynir som instruktör är att både hästar och ryttare brukar ha jätteroligt. Det handlar väldigt mycket om att "rida fram" - d v s mycket tempo i ridningen. Och det passar ju bra med sådan input nu när jag den senaste tiden "fastnat" i att träna mycket samling och arbetstempo tölt!

Med Lára går fortsätter det att gå framåt. Febern försvann ju redan efter första dygnet med penicillin, vilket gjort OERHÖRT stor skillnad på hennes allmäntillstånd. Nu kan man inte tro att det är något fel på henne för hon ser hur pigg ut som helst igen! Men jag fortsätter att temp:a varje dag ändå för säkerhets skull. 

Vätskeödemen håller också på att ha försvunnit, så förhoppningsvis har också det kortison hon får önskad effekt med att återställa leverns funktioner. Kuren ska pågå i nio dagar till, sedan ska vi ta nya prover för att se om även levern börjat återhämta sig. 

Någon som definitivt går framåt är i alla fall mattes hantering av penicillinsprutorna! Visst ger de mig fortfarande hög puls och jag kan verkligen inte påstå att jag tycker det är trevligt att ge henne dem. Men tidigare har jag blivit illamående bara av tanken att jag ska ge henne sprutorna, men idag kändes det bara "allmänt obehagligt" - så även detta är ju ett steg i rätt riktning!

Inga kommentarer: