torsdag 2 juli 2015

Med Lára till kliniken

Ingen tvekan om att "arbetsnarkomanen" tyckte det var ROLIGT att det hände något idag! Först skyndade hon fram till mig i hagen direkt när jag ropade och sedan hade hon så bråttom in i hästtransporten att jag knappt hann med!

På kliniken i Boden fick vi träffa samma veterinär som förra året (det visade sig faktiskt vara nästan på dagen ett år sedan vi var där förra gången.) Den veterinär som efter att ha fått provrida Lára för 7-8 år sedan blev så förtjust i henne att hon fortfarande kallar henne "min häst"! Och det kändes förståss extra tryggt!!!

Precis som vi konstaterade veterinären att hon ser hur pigg och fräsch ut som helst, inga svullnader, slemhinnorna har rätt färg o s v. Men någonting gör ju att hon plötsligt blir väldigt flåsig vid ansträngning... För att förhoppningsvis kunna utröna vad det beror på togs ett gäng blodprover. Endel av dessa måste skickas iväg på analys, men av de som kunde analyseras på plats var det bara ett som avvek: hon hade lågt Hb. Det hade hon ju för ett år sedan också, vilket då rättade till sig efter tillskott av järn och koppar.

I väntan på de andra provsvaren ska hon fortsätta vila, samt åter få samma tillskott som senast. För några av proven gör labb:et bara analyser på onsdagar, så det kommer alltså att dröja en vecka innan vi har alla svar. Det togs även ett träckprov (ibland är det praktiskt med en häst som ALLTID skiter i transporten!!!). Men den analysen visade inte minsta spår av blodmask, vilket annars skulle ha kunnat vara en förklaring till att hennes Hb sjunkit.

Så nu är det bara att tålmodigt invänta övriga provsvar - och tålamod är ju verkligen en av mina bästa grenar! Eller, hur var det nu med den saken...?!!

Inga kommentarer: