onsdag 1 juli 2015

Favorit i repris!

Idag fick Hamingja och jag trevligt sällskap av Elisabeth och Démantur! Det blev dessutom favorit i repris på ytterligare ett sätt eftersom vi red vår "Midsommarrunda". Precis som senast fick Elisabeth och Démantur ta täten genom skogen och i början hade Hamingja fullt sjå att "få plats" bakom D:s rumpa. Men när hon började inse att hon behövde anpassa tempot och då också fick "tid över" att anpassa steglängden efter terrängen övergick hon successivt till att trava allt mer avslappnat och då blev snubblingarna också allt mer sällsynta!

Vår "midsommarrunda" har verkligen allt en ryttare kan önska sig! Först rider man i terrängen, där Hamingjas muskler, som antagligen var lite stela efter gårdagens träning på ridbanan, både kunde mjukas upp och stretchas ordentligt! Torrbergsvägen bjuder på sedan på jättefina töltsträckor och i den låååånga galoppbacken hinner man träna båda galopperna. Innan man avslutar med en ny passage genom terrängen på vägen hem.

Nu laddar jag inför morgondagens klinikbesök med Lára... håll tummarna för att de hittar orsaken till att hon plötsligt blir så flåsig vid ansträngning och att det är något som lätt går att åtgärda. Jag vill ju ha hennes härliga energi och underbara arbetsvilja tillbaka SNART!!!

Inga kommentarer: