lördag 9 augusti 2014

Seger i Solligan - och nya prover ordineras


Igår avgjordes årets Solliga - med Luleå som överlägsen segrare! Detta var faktiskt Luleås femte seger sedan 2003 och under dessa år har vi aldrig varit sämre än tvåa!!! Men igår var det alltså sista mätningsdagen så idag hade Luleåsolen tagit välförtjänt semester. Det blev därför att leta fram långbyxor, för första gången på två månader..! Hästarna verkade i alla fall nöjda med att de svala vindarna innebar att den senaste tidens knottinvasion minskat radikalt. De kunde faktiskt stå i hagarna med stilla svansar!!!

Sent om sider hade jag kommit på att jag faktiskt kunde komplettera Laras exemtäcke med den magdel som hör till, men som jag hittills aldrig använt eftersom det bara är i svansen och pannluggen hon kliar sig. Men den kan ju ändå hindra en hel del knottbett. Dessutom sägs ju knotten dras till svarta hästarnoch då är det säkert ingen nackdel ju mer av hennes kropp som döljs under ett ljust täcke.

Här om dagen pratade jag med Evidensiakliniken i Boden igen. Det var en annan veterinär som jobbade nu, men när hon hört min beskrivning av hur hängig Lara fortfarande är kollade hon noteringarna från vårt besök på kliniken. Hon konstaterade då att de avvikelser som funnits (hb och röda blodkroppar) inte var stora nog för att förklara attmhon fortfarande inte återhämtat sig helt. Därför bör nya prover, i ett bredare spektrum tas. Då i alla fall ett av proven helst bör tas i hästens lugna hemmiljö för att bli helt rättvisande kommer detta att göras till veckan.

I o m att veterinären var så övertygad om att det är något mer än lågt hb somligger bakom Laras brist på energi kommer hon att få vila helt till dess vi fått de nya provsvaren. Idag fick hon istället gå ute på gården och beta en lång stund, där gräset var som frodigast. Oavsett vad det är som orsakar hennes problem borde det ju vara bra att hon får tugga i sig så mycket nyttigheter som möjligt, tänker jag. 

Inga kommentarer: