torsdag 21 augusti 2014

Med önskan om ihållande regn

Hamingja efter dagens träningspass på ridbanan. "Sommarmagen" får sadeln att glida fram lite... Några ridbilder med henne har jag tyvärr inte, eftersom Johan var bortrest när jag red henne på Atlikursen. Men nästa kurs - när jag ska få låna henne igen - hoppas jag att han kan fota oss en av dagarna!

Vädret har verkligen varit oberäkneligt de senaste dygnen... Efter den supertorra sommaren har himlen nu gång på gång verkligen öppnat sig - som om någon hällde en enorm vattenhink över oss! :-O  Under gårdagsdygnet fick vi 25 mm och Sylvia hade varit bussig att ta av Lára exemtäcket i blötan. Men jag satte på (ett torrt) täcke igen igår kväll eftersom både SMHI och YR påstod att det skulle vara uppehåll det närmaste dygnet. Redan under natten visade det sig vara en felsatsning då regnet åter började VRÄKA ner - och idag har det också kommit många häftiga regnskurar...

När jag kom till Mariebäck efter jobbet idag bestämde jag därför att Lára nu får vara utan exemtäcket till dess vädret stabiliserat sig igen. Vill ju inte att hon ska bli kall av det blöta täcket...! Samtidigt är det ENORMT mycket knott mellan regnskurarna, så då skulle hon ju behöva täckets skydd... Kompromissen blev att spraya henne med Ultrashield innan hon fick gå ut i hagen igen. Nu har ju hennes lever fått vila från detta medel i en vecka, ifall det är vad som orsakat hennes problem. Men kan ju passa på att skicka en önskan till SMHI: "Om det nu ändå ska regna - kan vi inte få ihållande regn. Så att knotten inte har någon chans att attackera min otäckade häst!"

Med Hamingja red jag på banan och repeterade olika övningar från kursen med Atli och de två lektionerna för Sylvia. Det var flera saker som "föll på plats" lite bättre och kändes riktigt bra! M a o en perfekt avslutning på den här "ridperioden". Fr o m i morgon är det ju Sylvia som rider Haminja igen och jag får t v nöja mig med att fjäska för Lára när jag är i stallet. 

Inga kommentarer: