onsdag 6 augusti 2014

Lára sig skaffat ny hovdam?!!

När jag kom till Mariebäck i kväll överraskades jag av att Lára "beblandat sig med pöbeln"! Helt plötsligt tillät hon en annan häst komma in i hennes personliga sfär - och det var inte ens någon av "de gamla" i flocken utan faktiskt nykomlingen Yr! När jag kommenterade detta berättade Sylvia att hon sett Lára tillsammans med Yr hela eftermiddagen idag - "Plötsligt händer det" alltså!!!

När det var dags för ridning fick Lára och jag sällskap av Sylvia och Haminja. Det var ENORMT mycket knott runt hästarna i hagen, men när vi red längs bilvägen mot Avan besvärades vi faktiskt inte av några knott alls! Lára, som skulle föreställa den trygga och stabila i sällskapet (dessutom flockledare och därmed "säkerhetsansvarig") besvärades däremot oerhört mycket av det läskiga gäng män som höll på att snickra nytt vindskydd nere vid skjutbanan... Trots att hon fick ta skydd bakom Haminja (som nu tuffat till sig ordentligt och inte reagerade alls) så blev det många tvärstopp - t o m nästan en slidestop i utförsbacken - innan vi tagit oss förbi.

När vi varvade skritt, tölt och trav i lugnt tempo kunde även Sylvia konstatera att Lára blev alldeles för flåsig för att det skulle vara normalt. Och trots att vi skrittade en riktigt lång stund på hemvägen hade hon svårt att återhämta sig tillräckligt för att andas helt normalt.

Hon blev rejält svettig också - och när pälsen blev fuktig upptäckte jag att hon faktiskt satt riktigt mycket vinterpäls de senaste dagarna! :-O  Jag får helt enkelt klippa henne innan jag rider nästa gång! Förra året klippte jag henne första gången precis innan Vindurtävlingen i slutet av augusti och tyckte att DET var tidigt... men nu - under den varmaste sommaren på flera år - behöver jag alltså klippa henne ÄNNU tidigare! :-O

I morgon ska jag kontakta veterinären på Evidensiakliniken i Boden och berätta att Lára fortfarande inte återhämtat sig - så får vi höra hur hon tycker att vi ska gå vidare. Lyckohästen måste ju få bli frisk och kry någon gång!!!

Inga kommentarer: