onsdag 2 juli 2014

Regnet öser ner - men Lára får vara torr!


Ett rejält regn är PRECIS vad all växtlighet behöver! Det har varit så otroligt torrt i markerna så när vi nu tillslut fått regn hoppas jag faktiskt att det håller i sig ett bra tag för en riktig "rotblöta"! MEN jag blev ju förståss samtidigt orolig för att min stackars icke-krya Lára skulle bli kall av regnet... Om det ändå inte är tanden utan någon infektion som "spökar" i kroppen för henne är det ju knappast bra om hon skulle börja frysa... 

Lösningen blev att ta av (det blöta) exemtäcket och låta henne stå i stallet med en yllefilt på ryggen och torka medan hon åt sitt kraftfoder. Och när hon var torr i pälsen bytte jag till ett torrt exemtäcke och ett tunt, ofodrat regntäcke utanpå. Nu är hon skyddad mot regnet och även mot insekterna ifall det blir perioder av uppehållsväder! Enligt väderprognosen ska det vara svalt och regn eller mulet ända till fredag fm - då jag ska åka till kliniken med henne.

Hoppas verkligen att de hittar problemet och att det låter sig åtgärdas snabbt! Jag lider verkligen med min lycko-Lára när hon så uppenbart inte är sitt vanliga energifyllda jag...

Jag nämnde föresten för Sylvia att veterinären berättat att hon ridit Lára en gång för ett antal år sedan och verkligen gillat all hennes energi. Sylvia bekräftade att hon ända sedan dess alltid frågat om Lára varje gång de träffats - så uppenbarligen hade hon blivit mycket förtjust i henne! Men vem är förvånad?! Att sitta på hennes rygg och ta del av hennes fantastiska arbetsglädje gör ju att man glömmer /förlåter alla sparkande hovar och huggtänder som passerade på ens väg upp i sadeln!!!

Lára är föresten inte den enda som inte mår riktigt bra... jag har känt mig så yr och konstig i eftermiddag... men när jag nämnde för Johan att jag glömt ta min medicin i morse konstaterade han att detta kunde vara orsaken till att jag inte är "riktigt 100". För den medicin jag tar som kapar smärttopparna gör detta genom sin påverkan på centrala nervsystemet och är en sådan som man INTE får sluta med tvärt utan måste trappa ut försiktigt. Tydligen innebär det att man kan må riktigt dåligt "bara" av att missa tabletten en dag också. Att ta en i kväll var därför bättre än att stå över, trots att det nu blir ganska tätt mellan den och morgondagens dos. Ibland är det VÄLDIGT bra att vara gift med FASS!!!

Inga kommentarer: