onsdag 23 juli 2014

31,2 grader i skuggan...

FIIIIINA Lycko-Láran!!!

Värmen fortsätter - redan i morse hade vi 29 grader i skuggan...!!! När jag åkte till stallet var det därför inte för att rida, utan för att se till att Lára fick sitt järntillskott och samtidigt passa på att ge henne en svalkande dusch.

Hon stod i vindskyddets skugga men när jag ropade och visslade var hon snabb att komma till grinden - på hugget som alltid! Några av de andra följde med, men inte Haminja - hon ville väl försäkra sig om att få ledig dag i värmen?!!

Började med att duscha henne och använde sedan inte svettskrapan utan hon fick stå kvar i spolspiltan till dess vattnet slutat droppa av henne - för att maximera avkylningen. Redan när jag tagit av exemtäcket och huvan hade jag konstaterat att pannluggen såg ovanligt fin ut. Jag har verkligen undrat varför den nästan helt försvinner på henne sommartid trots att jag aldrig ser några tecken på att det kliar där... När det gäller svansen är det ju så väldigt tydligt vissa dagar då man ser hur hon njuter när jag kliar henne. Men inte en enda gång har jag varit med om att hon visat uppskattning när jag kliat i pannluggen eller nacken...

Här om dagen kom jag på att jag är lite slarvig när jag sätter på huvan och låter luggen ligga kvar bakåt istället för att dra ner den i pannan på henne igen. Och sedan jag ändrade på den saken har luggen varit fin varje gång jag tagit av huvan igen. Kan jag möjligen ha hittat orsaken till att luggen far så illa på henne sommartid?! Det hade ju varit roligt om en sådan enkel åtgärd kunde få henne att behålla sin fina pannlugg - men samtidigt rätt pinsamt att jag inte insett det liiite tidigare...!!!


Kolla in fyndet KG gjort i hagen: Láras tappade baksko!!! Jag har visserligen inte lyckats få kontakt med hovslagaren, men däremot har bussiga Sylvia lovat att slå på den när hon kommer hem i morgon! Eva och jag konstaterade här om dagen att hon "ligger lite efter" med medrytteriet sedan flytten till Al Ain... Men när väl skon är tillbaka ska hon få chansen att "jobba igen" lite av det! Fortsatt återanpassning till skog och natur för hennes del alltså - det kommer Lára att gilla!

Lára gillar ju föresten ALL sorts ridning - det är ju så härligt med henne! Men idag blev det ju inget sådant, utan när fodret med järntillskott var uppätet fick bara gå ut i hagen igen. Flocken var precis på väg att vandra ner mot hagdelen nere vid bäcken och i vanliga fall brukar hon vara VÄLDIGT mån om att hålla sig med dem. Men nu stod hon istället kvar vid grinden och tittade besviket efter mig, som om hon ville säga: "Hallå matte, glömde du inte något riktigt viktigt nu??? Typ ridningen...???!!!" Hon hade inte ens bråttom att rulla sig, den blöta pälsen till trots... nu handlade det istället om att snabbt försöka kommunicera till matte att hon höll på att göra en jättemiss... Att termometern då visade 31 grader i skuggan tyckte hon uppenbarligen inte skulle behöva innebära något så bortkastat som en vilodag...!!!

Inga kommentarer: