lördag 5 juli 2014

I kväll har jag gett järnet!!!

I kväll åkte jag till Mariebäck för att ge Lára hennes dagliga dos av järn-, koppar- och B-vitamintillskott. Än en gång hade jag god hjälp av Maur som "pointer" för att lokalisera stoflocken och veta i vilken del av beteshagen jag skulle leta efter dem! Ibland är det inte så dumt med en hingst på gården!!!

Jag tog med mig hinken med kraftfoder och kosttillskott ut i hagen. Hade nämligen insett att jag faktiskt inte behövde hämta upp Lára ända till stallet för att låta henne äta. Det finns ju helt enkelt ingen risk att någon annan häst skulle komma i närheten av hennes mathink...!!! Ett par av hennes "undersåtar" kunde ändå inte låta bli att försöka smyga liiiite närmare - men ett par snabba utfall med öronen platt bakåt var allt som behövdes för att få de att förstå var gränsen gick.

Nu är det två hela veckor sedan jag red senast... känns VÄLDIGT ovant med ett så långt uppehåll utan att vara bortrest! Och längre kommer det ju att bli... veterinären ordinerade ju ytterligare tio dagars vila för Lára så att järntillskottet skulle hinna ha effekt. En sådan här gång skulle man ju behöva ytterligare en häst...!!!

Inga kommentarer: