söndag 1 januari 2012

Syjunta!




Har länge klurat på ett litet sömnadsprojekt och i helgen blev det tillslut av. Ett av mina schabrak är så fiffigt konstruerat att "hällorna" nere på sidorna, där man brukar dra igenom sadelgjorden, är öppningsbara (försedda med kardborrband). På detta sätt är det MYCKET enklare att få sadelgjorden på plats, så jag har länge undrat varför inte alla schabrak och vojlockar har så... Men jag kom fram till att det inte borde vara särskilt svårt att fixa detta själv. Jag brukar dessutom alltid klippa bort de övre stropparna, som man ska fästa runt stiglädren och eftersom dessa alltid är försedda med kardborrband har jag ju materialet jag behöver där!

Först tänkte jag testa på några gamla, nästan utslitna schabrak som jag inte är så rädd om. Men kom fram till att om jag ändå skulle lägga ner jobbet så var det väl bättre att göra det på några av dem som jag helst vill använda?! En kompromiss blev att jag först sydde om en grå Mias-vojlock som ändå varit med ett tag, innan jag gav mig i kast med favoritschabraket som jag fick av Eva i födelsedagspresent. Och resultatet blev ju riktigt bra, eller vad säger ni?! Med tanke på att Lára protesterar redan i detta tidiga skede av sadlingen så tror jag absolut att hon uppskattar mattes sömnadsprojekt!

Nästa steg blir att ta hem schabraket som har ficka för boglampans batteri (också ditsydd av mig), för att sy om det på detta sätt också. Det är föresten fästet jag har på sadelgjorden för att kunna fästa boglampan i som gör att det blir lite svårare att kunna trä igenom sadelgjorden på vanligt sätt. Sedan är det väl bara att fortsätta med övriga schabrak och vojlockar. Undrar hur länge det dröjer innan t ex Mias kommer på att det optimala är kardborrestängning på "sadelgjordshällorna"?

Idag har jag haft"ridledigt" - hoppades på att ääääntligen få komma till bassängen efter jobbet för välbehövlig träning och stretching. Förhoppningsvis med smärtlindrande effekt förståss. Men bassängen har ännu inte "kryat på sig" helt - först måndag om en vecka öppnar den. Lára har varit helledig idag, trots att det varit riktigt "Eva-ridväder" (d v s blåsigt och snöigt.) Med tanke på att Eva ska rida i morgon säger statistiken att det blir snöoväder i morgon också...

2 kommentarer:

MalinS sa...

Beundrar att du orkar sitta och fixa - sy - själv!

Anna sa...

Jag är faktiskt riktigt imponerad själv! :-) Det fanns en tid - innan jag blev hästägare och också lååångt innan värken - som jag sydde de mesta av mina kläder själv! Men det är sedan länge historia... Numera blir det någon punktinsats ibland - med lång tid där emellan.