fredag 8 juli 2011

Vaaart å´ schwååårt!






...som man säger i Västerbotten. Skulle väl kunna översättas till "så varmt att det är jobbigt". Hade därmed varit en perfekt dag för en tur ut i skärgården... men jag ville ju RIDA så det blev en sväng till stallet istället. Johan var med och han går ju ingenstans utan minst en kamera, så här kommer lite bilder också! På bilden ovan jobbar Lára så bra med magmusklerna att man inte ser så mycket av "fölmagen"! Men hon har ju alldeles för lite muskler och kondis ännu för att man ska kunna börja kräva så mycket i tölten.






Red Lára på ridbanan för att repetera övningarna från gårdagens lektion. Efter tips från Sylvia tränade jag lite extra på trav på volt - att kunna hålla nere tempot UTAN att Lára går över i tölt. Dessutom en hel del "Atli-vändningar". Jag kommer att få rida Atli-kurs sista helgen i juli på Lára och då skadar det ju inte att ha "tjuvtränat" lite... (När jag red Snarfari på första Atli-kursen hade jag aldrig ens suttit på honom innan, kom hem från Dubai kvällen innan... Inte optimalt!)












Lára lyssnar mycket på vikten, så precis som det mesta annat verkar Atli-vändningarna inte så svåra för henne. F f a inte i tölt. När jag gjorde dem i skritt hade jag dock lite problem med vändningarna åt höger - hon vände snarare runt framdelen än runt bakdelen... Vet inte riktigt hur jag ska få till det... när jag red vändingarna med Snarfari sa Atli att jag skulle ha innerhanden helt stilla, men kanske jag ändå skulle testa med ledande tygeltag på den här hästen? Ja, det där får vi helt klart jobba vidare på i alla fall!






Nu blir det dock en veckas riduppehåll för mig. Men det är skönt att jag kommit igång så smått med ridningen igen, den betyder så mycket för mig både mentalt och fysiskt! Och nu behöver jag inte gruva mig för att åka till stallet - den tröskeln har jag kommit över!

Inga kommentarer: