söndag 17 juli 2011

Häst-abstinensen botas!

I går kväll kom vi hem från Storbritannien. Vi flög direkt från London till Luleå - tack för det SAS!!! Och i morse ville jag ju genast åka till stallet för att bota den värsta hästabstinensen! Väl där kunde jag konstatera att Lára lyckats trampa av sig ena framskon - och hur jag än letade lyckades jag inte hitta den i hagen... Men hon hade i alla fall gjort det mycket prydligt, det verkade inte ha lossnat minsta flisa ur hoven.

I o m att hoven såg så fin ut bestämde jag mig för att ändå rida en stund på ridbanan. Hade min egen sadel på henne för första gången - den är verkligen så SKÖN att rida i! Och tack vare att hon fortfarande är ganska rund så passade den riktigt bra. (Hade hon varit sitt normala, slanka jag hade den antagligen varit för vid.) Tränade mycket "Atli-vändningar" i skritt, men även lite tölt och trav på volt. När jag ridit pysslade jag en bra stund med Lára, tvättade bl a svansen. Sedan kom Sylvia hem och slog på en ny sko, så i morgon törs jag rida mer! Behöver verkligen repetera hela Sylvialektionen - hann ju tyvärr bara rida en gång till efter lektionen innan vi åkte utomlands.

När Lára väl var riden, ompysslad och åter hade skor på alla fyra hovarna fick hon gå ut i hagen igen. Sedan passade jag på att gå igenom och tvätta mina borstar, samt väskan jag förvarar dem i. En sen "vårstädning" skulle man kunna säga. Borde även ta tag i att putsa sadeln, för det var läääänge sedan sist... Det kanske blir i morgon!

Inga kommentarer: