måndag 16 juni 2008

Streeeeetching!

Fr o m idag tränar alltså Sylvia Feykir. Och hästlediga Anna har varit i varmvattenbassängen efter jobbet för att träna och streeetcha.

Jag hamnar så lätt i framvikt när jag rider. Sylvia sa någon gång att det måste vara en ovana Feykir lärt mig, för så satt jag inte alls på Reykur. Och lite ligger det säkert i det, eftersom jag första året på Feykir hela tiden fick ha väldigt lätt sits för att han skulle kunna hålla reda på alla ben och gångarter med ryttare på ryggen. Och sedan har jag kanske fastnat lite i den där lätta sitsen.

MEN jag tror att det finns en anledning till! Jag har nämligen märkt att jag numera tenderar att hamna lite för långt bak i sadeln p g a att jag inte kan dra bak skänklarna tillräckligt. Mina höftböjare verkar helt enkelt vara för stela - så skänkeln åker fram och då trycks jag bakåt i sadeln, vilket får mig att luta framåt... Jag blir ju väldigt stel i kroppen av den här sjukdomen... Så nu får jag helt enkelt se till att stretcha ÄNNU mera!

Bästa sättet att "komma åt" den svårstretchade höftböjaren tycker jag är i bastun efter bassängen, när jag är riktigt varm. Idag stretchade jag dessutom två varv där i bastun. Och jag planerar nu att dessutom ta riktigt varma bad här hemma, mellan bassängträningarna, för att kunna stretcha oftare. När jag nu "skickat Feykir på träningsläger" är det väl inte mer än rättvist att jag får jobba ordentligt jag också??!!

Inga kommentarer: