måndag 2 juni 2008

DUKTIG - igen! Och nya skor.

Idag skulle hovslagaren komma och sko Feykir. Jag hade egentligen tänkt att det skulle bli vilodag, men när jag kom till stallet insåg jag att vi skulle hinna med en kort ridtur innan "hovis" skulle komma. Eftersom vi har haft lite problem med... humöret... på slutet kunde det ju vara bra med ett kort pass i alla fall. Red den ena skogsvägen som går upp ovanför stallet, först skritt och lite framdelsvändningar och sedan korta sträckor lååångsam tölt. Så snart han försökte dra upp tempot gjorde jag halt, ny framdelsvändning och sedan lååångsam tölt igen. Där vägen tar slut i en liten vändplan skrittade vi runt lite och gjorde framdelsvändningar åt båda hållen. Jag kan väl inte påstå att Feykir direkt uppskattade att flytta för vänster skänkel - men han stegrade sig inte i alla fall.



Vände hemåt och fortsatte rida intervaller i lååångsam tölt. Bitvis kändes han riktigt avslappnad i korta tempot även om jag red honom vänsterställd. Duktig kille! Jag hade egentligen tänkt rida fram och tillbaka på den andra skogsvägen också, men eftersom Feykir var så duktig och inte bråkade så bestämde jag att det fick räcka för idag. Det blev bara 25 minuters ridtur, men det kändes som väldigt bra minuter!



Feykir hann vila en stund och jag hann äta lite middag i solskenet utanför stallet innan hovslagaren kom. Det gick jättebra att sko idag - igen! Peppar, peppar, har Feykir verkligen förstått att det går så mycket enklare och snabbare om han står stilla??!!

Inga kommentarer: