söndag 22 juni 2008

I natt drömde jag massor om Feykir - det måste ha varit för att jag pratade med Sylvia om honom i går kväll så att abstinensen slog till ordentligt! Men idag "behandlade" jag abstinensen genom att åka till stallet för första gången på en vecka!


Jag gjorde i ordning Feykir och sedan skulle Sylvia rida honom på ridbanan så att jag skulle få se hur hon jobbar med honom och hur långt de kommit på den här veckan.





I början tyckte Sylvia att Feykir var stel (han hade fått två vilodagar efter att ha tränats intensivt) men succesivt blev det bättre och bättre. Takten var inget problem alls! Men det där med samling tycker han är jobbigt... när hon lägger på mer skänkel vill han lägga sig tungt i handen fortfarande. "Han KAN ju allt - det är bara det att han ska vilja och orka!" sa hon.









Sylvia jobbade på och tillslut tyckte hon att han jobbade riktigt bra genom ryggen - men det märktes att det var jättejobbigt för nu flåsade han rejält! Jag försökte fota med mobilkameran (skulle förståss haft en riktig kamera med mig!!!) men visste oftast inte ens om jag hade med ekipaget i sökaren... Men på några bilder var de med i alla fall - ni får hålla till godo!







Det var verkligen lärorikt för mig - dels att hon hela tiden berättade vad hon gjorde och varför. Samt att dessutom SE vad han gör istället för att bara känna. Som avslutning jobbade hon med skritt på små volter och serpentiner. Han böjer på halsen men försöker sedan gå runt med rak kropp...och det går ju inte så bra! Efter några varv åt ena håller böjer han på kroppen och då går det bra, men så snart hon bytte varv så såg det ut som att han skulle välta omkull i de första stegen, innan han insåg att han skulle böja kroppen. Sylvia bytte varv jätteofta - och hela tiden höll ha på att välta i de första stegen! Så när det blir min tur att rida igen framöver ska vi rida mycket serpentiner och små volter i skritt!









Sylvia ska fortsätta träna honom kommande vecka också - sedan får vi se om det är dags för mig eller om hon ska rida mer.


Det var riktigt, riktigt mysigt att få pyssla med hästen idag - tänk att det är en hel vecka sedan sist! Han tyckte också att det var mysigt - i alla fall när jag kliade honom under magen. Då höll han nästan på att krypa ur skinnet! Jag försökte filma med mobilen - men det var lite svårt att både klia och filma samtidigt... så här blev det i alla fall:










Inga kommentarer: