torsdag 5 juni 2008

Lukka + Feykir = SANT!!!

Det verkar som att tycke uppstod mellan Lukka och Feykir när vi var till Vindurtävlingen i Skellefteå! De åkte ju tillsammans i transporten och redan när vi hade lastat av och släppt dem i gemensam hage i Ragvaldsträsk såg man de första tecknen: När Feykir sprang omkring, busade, kråmade sig och kollade in de andra hästarna så följde Lukka honom i bakhasorna hela tiden.

Och sedan de kommit tillbaka till Mariebäck igen har det fortsatt. Hemma går de inte i samma flock, men de gnäggar lite till varandra över staketet! De blir säkert glada när de får åka transport tillsammans till Midurs tävling i helgen också! Där är det dock boxar som gäller... men de får väl hoppas på att bli boxgrannar i alla fall. De är ju ganska lika i utseendet, så båda tycker väl att den andre är alldeles, alldeles fantastiskt vacker!

Tvyärr har jag ingen bild på turturduvorna... får återkomma med det!

Idag har Feykir och jag vilodag - i alla fall jag behöver det inför tävlingen och det gör säkert han också! Fast egentligen är det ju hur mycket som helst som vi borde ha tränat på just nu... Veckan innan Vindurtävlingen var den första på nästan två månader som hälsan tillät mig att rida ordentligt. Nu har jag i alla fall kunnat rida två veckor till - men några underverk gör man ju sannerligen inte på så kort tid... I alla fall inte en vanlig dödlig som jag. Två veckors träning hos Sylvia t ex hade varit något annat förståss!

Men efter tävlingen ska det bli andra bullar!!! I sommar verkar det som att Sylvia kommer att ha mer tid att hjälpa mig med Feykir och det blir verkligen jättebra!!!

Jag har föresten förhandlat som en galning på jobbet om att få ledigt på torsdag nästa vecka för att kunna vara med på Johanna Elgholms clinic i Boden. Det var inte lätt att få igenom eftersom man bestämt att en viktig säkerhetsgenomgång som jag är ansvarig för skulle hållas på banken just precis den dagen... (Torsdagmorgon är enda gången under veckan som alla på kontoret kan samlas för gemensam info för då öppnar vi för kunderna först kl 10.00. Alla andra dagar har vi öppet 8.30-18.00 och då måste förståss personal finnas tillgängliga både i telefon och i banklokalen.) Och torsdagen därpå skulle ett gäng redan ha hunnit gå på semester...









En liiiiten bild på Johanna och Solfari




Men tillslut bestämdes det att jag istället håller två säkerhetsgenomgångar, två andra dagar, för halva gänget i taget - och därmed kan jag vara ledig på torsdag! Yippie!!! Så nu har jag anmält mig både till Sylvias clinic på tisdag kväll och Johannas clinic på torsdag!!! Ev kan det t o m bli så att Feykir och jag är med som ekipage på Johanna-clinicen. Vi har i alla fall blivit tillfrågade att vara med på "uttagningen" på onsdag kväll när hon ska bestämma vilka hästar hon vill använda.


Och en liiite större bild på Yvonne, Olivia, Syliva och Krummi. Från Norrbottens Kurirens artikel om dem. (Se tidigare inlägg)

Inga kommentarer: