lördag 19 april 2008

"Walk on top"

Jag läääängtar verkligen till värmen i Egypten! Tur att det bara är drygt en vecka till dess vi ska åka för jag minns inte när jag sist fick sova ordentligt... Först tar det jättelång tid att somna på kvällen för att det gör ont och sedan vaknar jag redan vid 04 för att det gör ont...

Vid lunchtid hade jag i alla fall fått igång kroppen tillräckligt för att åka till stallet - jag skulle nämligen lunchfodra. Borstade först Feykir i hagen och även idag rev mirakeltrasan lös stora, stora tussar vinterpäls. Kom sedan fram till att jag skulle orka rida en liten stund i alla fall, i det härliga, soliga vädret.

Valde att rida på ridbanan och började med att träna "korsa bakbenen" från marken. Sedan skrittade vi igång med halter, volter och skänkelvikningar. Feykir var mycket trevlig att rida idag - jag behövde nästan bara tänka vad jag ville så lydde han! Skänkelvikningarna kändes verkligen ovanligt bra! (Många gånger tror jag också att jag gör alldeles för mycket när jag rider...med den felaktiga uppfattningen att jag därför ska var tydligare. Men de minsta signalerna är nog egentligen de tydligaste!)

Travade på volt och sedan gjorde vi galoppfattningar från skritt några gånger i båda varven - gick mkt bra! När han sedan gjorde några trevliga skänkelvikningar till var jag nöjd och avslutade för dagen. Man ska ju sluta medan man är på topp!

Skulle lunchfodra efter ridningen, men det visade sig att det skulle vara en turridning som jag inte hade vetat om och tjejerna som skulle hålla den lovade att fodra istället. Skönt eftersom jag har så ont idag! Hoppas jag mår bättre i morgon - då blir det premiärridning på Midurs ovalbanan på Bodentravet!!! Det känns så otroligt - jag vill se den med egna ögon innan jag vågar tro att den finns!

Inga kommentarer: